fbpx

Salată caprese

AutorAncutsa Cuisine
DificultateÎncepător

Vara își face simțită prezența și mă încântă cu aromele ei mediteraneene. Am pregătit o salată cu specific italian ușoară și delicioasă.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare15 minsTimp Total15 mins

Ingrediente:

 200 g roșii cherry
 50 g măsline negre (curățate)
 250 g brânză Mozzarella (2 bulgărași)
 2 ulei de măsline
 frunze de busuioc proaspăt (pentru decor)
 1 salată salanova (Terra Verde)
 sare

Mod de preparare:

1

Se spală salata și se rupe bucățele mici, cu mâinile. Se spală roșiile și se feliază. Bulgărașii de brânză mozzarella se scurg bine de zer și se rup cu mâna. Măslinele se curăță de sâmburi.
Ingredientele sunt pentru 4 porții, dar nu se amestecă toate într-un bol, ci se aranjează fiecare farfurie, în parte, pentru un aspect plăcut și armonios.

2

Astfel, se așază mai întâi un strat de frunzulițe de salată, se adaugă măsline, roșiile, mozzarella. Se presară sare, după gust și se stropește cu ulei de măsline.

3

La final, se decorează cu busuioc proaspăt.

Ingrediente

 200 g roșii cherry
 50 g măsline negre (curățate)
 250 g brânză Mozzarella (2 bulgărași)
 2 ulei de măsline
 frunze de busuioc proaspăt (pentru decor)
 1 salată salanova (Terra Verde)
 sare

Direcții

1

Se spală salata și se rupe bucățele mici, cu mâinile. Se spală roșiile și se feliază. Bulgărașii de brânză mozzarella se scurg bine de zer și se rup cu mâna. Măslinele se curăță de sâmburi.
Ingredientele sunt pentru 4 porții, dar nu se amestecă toate într-un bol, ci se aranjează fiecare farfurie, în parte, pentru un aspect plăcut și armonios.

2

Astfel, se așază mai întâi un strat de frunzulițe de salată, se adaugă măsline, roșiile, mozzarella. Se presară sare, după gust și se stropește cu ulei de măsline.

3

La final, se decorează cu busuioc proaspăt.

Salată caprese