Salată cu paste integrale și ton

AutorKUTT
DificultateÎncepător

Ai rămas fără idei pentru masa de prânz? Iată o rețetă care poate transforma pauza de prânz într-un răsfăț culinar: salată cu paste integrale și ton.

Cu un efort minim, de numai 20 de minute, poți pregăti această salată pentru un prânz planificat acasă sau pentru a fi luată în caserolă pentru pauza de la mijlocul unei zile petrecute la birou.

ShareSave
Randamente2 porțiiTimp de pregătire20 minuteTimp total20 minute

Ingrediente:

 1 baton Paste din făină integrală
 200 gr Roșii cherry
 3 Castraveți mici
 1 Avocado
 2 Fire de ceapă verde
 200 gr Mini mozzarella
 2 Conserve ton mărunțit
 2 Porumb dulce
 Oțet balsamic
 Semințe de susan negru
 2 Fire de pătrunjel proaspăt
 Sare

Mod de preparare:

1

Pune pastele la fiert în apă clocotită, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Între timp, testează precizia lamei de oțel inoxidabil a cuțitului Hikari pe castraveții deja pregătiți, tăindu-i în felii uniforme.

2

Procedează la fel și cu avocado, iar pentru roșiile cherry și mingile de mozzarella rezervă doar câte o tăietură scurtă, dar hotărâtă, care să le prefacă în jumătăți gemene. Toacă fin pătrunjelul și firele de ceapă, ca o ultimă probă pentru priceperea cuțitului tău.

3

Pastele fierte se scurg de apă și apoi se înviorează sub un jet de apă rece, până se răcesc bine. Într-un bol încăpător de salată amestecă pastele cu legumele și verdețurile deja pregătite, apoi adaugă mozzarella, porumbul și cele două cutii de ton.
Stropește totul cu picături îndrăznețe de oțet balsamic și presară sare. Tușa finală de culoare pe care trebuie să o mai adăugi acum acestui curcubeu este dată de semințele de susan negru. Prânzul e gata! Simplu, rapid, apetisant și sănătos. Poftă bună!

Ingrediente

 1 baton Paste din făină integrală
 200 gr Roșii cherry
 3 Castraveți mici
 1 Avocado
 2 Fire de ceapă verde
 200 gr Mini mozzarella
 2 Conserve ton mărunțit
 2 Porumb dulce
 Oțet balsamic
 Semințe de susan negru
 2 Fire de pătrunjel proaspăt
 Sare

Indicații

1

Pune pastele la fiert în apă clocotită, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Între timp, testează precizia lamei de oțel inoxidabil a cuțitului Hikari pe castraveții deja pregătiți, tăindu-i în felii uniforme.

2

Procedează la fel și cu avocado, iar pentru roșiile cherry și mingile de mozzarella rezervă doar câte o tăietură scurtă, dar hotărâtă, care să le prefacă în jumătăți gemene. Toacă fin pătrunjelul și firele de ceapă, ca o ultimă probă pentru priceperea cuțitului tău.

3

Pastele fierte se scurg de apă și apoi se înviorează sub un jet de apă rece, până se răcesc bine. Într-un bol încăpător de salată amestecă pastele cu legumele și verdețurile deja pregătite, apoi adaugă mozzarella, porumbul și cele două cutii de ton.
Stropește totul cu picături îndrăznețe de oțet balsamic și presară sare. Tușa finală de culoare pe care trebuie să o mai adăugi acum acestui curcubeu este dată de semințele de susan negru. Prânzul e gata! Simplu, rapid, apetisant și sănătos. Poftă bună!

Note

Salată cu paste integrale și ton