fbpx

Salată cu piept de rață și mandarine

AvatarAutorFlavor Tailors
DificultateÎncepător

Gustul delicios al cărnii de rață se potrivește de minune cu dulceața mandarinelor, bobițele acrișoare de rodie, ruccola și valeriana, cu gust delicat de nucă. Te invit să încerci și tu această salată ușoară și răcoritoare.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare30 minsTimp Total30 mins

Ingrediente:

 1 piept de rață
 150 g mandarine
 40 g nuci pecan
 ¼ rodie
 60 g ruccola
 60 g valeriană
 1 linguri(ă) ulei de măsline
 1 linguriță(e) oțet
 2 linguri(ă) suc de mandarine
 1 linguriță(e) miere
 sare și piper după gust

Mod de preparare:

1

Pentru a prăji rața, scoate pieptul de la frigider și crestează pielea pe ambele diagonale, sărează și piperează și apoi las-o să se odihnească până ajunge la temperatura camerei.

2

Între timp prepară salata, prăjind puțin în tigaia fără ulei bucățile de nuci pecan. Spală bine și așează ruccola și valeriana într-un bol. Presară bucătile de nucă pecan, mandarinele și boabele de rodie.

3

Prepară dressing-ul amestecând uleiul de măsline, oțetul, sucul de mandarine, mierea, sarea și piperul. Adaugă dressing-ul peste salată să se combine aromele.

4

Odată ce pieptul de rață a ajuns la temperatura camerei, pune-l la prăjit, cu pielea în jos, într-o tigaie rece și pornește aragazul la foc mediu. De când ce începe să se prăjească, lasă-l pe foc încă 5-8 minute, până pielea devine crocantă.

5

Întoarce-l apoi pe partea cealaltă și lasă-l 2 minute la rumenit, iar apoi pune-l la cuptorul încins la 180 °C, cu pielea în sus, timp de 5-8 minute.

6

Scoate pieptul de rață din cuptor, lasă-l să se odihnească timp de 10 minute și apoi taie-l bucățele și adaugă-l la salată. Bucură-te de arome și savurează salata imediat!

Ingrediente

 1 piept de rață
 150 g mandarine
 40 g nuci pecan
 ¼ rodie
 60 g ruccola
 60 g valeriană
 1 linguri(ă) ulei de măsline
 1 linguriță(e) oțet
 2 linguri(ă) suc de mandarine
 1 linguriță(e) miere
 sare și piper după gust

Direcții

1

Pentru a prăji rața, scoate pieptul de la frigider și crestează pielea pe ambele diagonale, sărează și piperează și apoi las-o să se odihnească până ajunge la temperatura camerei.

2

Între timp prepară salata, prăjind puțin în tigaia fără ulei bucățile de nuci pecan. Spală bine și așează ruccola și valeriana într-un bol. Presară bucătile de nucă pecan, mandarinele și boabele de rodie.

3

Prepară dressing-ul amestecând uleiul de măsline, oțetul, sucul de mandarine, mierea, sarea și piperul. Adaugă dressing-ul peste salată să se combine aromele.

4

Odată ce pieptul de rață a ajuns la temperatura camerei, pune-l la prăjit, cu pielea în jos, într-o tigaie rece și pornește aragazul la foc mediu. De când ce începe să se prăjească, lasă-l pe foc încă 5-8 minute, până pielea devine crocantă.

5

Întoarce-l apoi pe partea cealaltă și lasă-l 2 minute la rumenit, iar apoi pune-l la cuptorul încins la 180 °C, cu pielea în sus, timp de 5-8 minute.

6

Scoate pieptul de rață din cuptor, lasă-l să se odihnească timp de 10 minute și apoi taie-l bucățele și adaugă-l la salată. Bucură-te de arome și savurează salata imediat!

Salată cu piept de rață și mandarine