Salată de caracatiță

AutorApetrei Alexandra
DificultateÎncepător

Ador fructele de mare și această rețetă este perfectă pentru iubitorii de gusturi fine! O puteți pregăti la prânz sau la cină și nu veți regreta!

ShareSave
Randamente5 porțiiTimp de pregătire1 orăTimp total1 oră

Ingrediente:

 1 kg caracatiță
 2 lămâi
 1 pătrunjel
 1 tbsp ulei de măsline

Mod de preparare:

1

Curățăm caracatița de piele sub jetul robinetului, scoatem ochii, ciocul și spălăm bine tentaculele.

2

Punem într-o oală încăpătoare apă la fiert, destulă cât să acoperim caracatița.

3

Când apa fierbe, ținând de cap caracatița, băgăm tentaculele în apă ca să se încrețească.

4

Introducem toată caracatița în apă și lăsăm la fiert circa 45 de minute la foc mic.

5

După timpul de fierbere, vom scoate caracatița și când este destul de rece o porționăm și punem totul într-un castron.

6

Condimentăm cu sucul unei lămâi (sau mai multe), stropim cu ulei de măsline și presărăm pătrunjelul tocat.

Ingrediente

 1 kg caracatiță
 2 lămâi
 1 pătrunjel
 1 tbsp ulei de măsline

Indicații

1

Curățăm caracatița de piele sub jetul robinetului, scoatem ochii, ciocul și spălăm bine tentaculele.

2

Punem într-o oală încăpătoare apă la fiert, destulă cât să acoperim caracatița.

3

Când apa fierbe, ținând de cap caracatița, băgăm tentaculele în apă ca să se încrețească.

4

Introducem toată caracatița în apă și lăsăm la fiert circa 45 de minute la foc mic.

5

După timpul de fierbere, vom scoate caracatița și când este destul de rece o porționăm și punem totul într-un castron.

6

Condimentăm cu sucul unei lămâi (sau mai multe), stropim cu ulei de măsline și presărăm pătrunjelul tocat.

Salată de caracatiță