Ador fructele de mare și această rețetă este perfectă pentru iubitorii de gusturi fine! O puteți pregăti la prânz sau la cină și nu veți regreta!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Curățăm caracatița de piele sub jetul robinetului, scoatem ochii, ciocul și spălăm bine tentaculele.
Punem într-o oală încăpătoare apă la fiert, destulă cât să acoperim caracatița.
Când apa fierbe, ținând de cap caracatița, băgăm tentaculele în apă ca să se încrețească.
Introducem toată caracatița în apă și lăsăm la fiert circa 45 de minute la foc mic.
După timpul de fierbere, vom scoate caracatița și când este destul de rece o porționăm și punem totul într-un castron.
Condimentăm cu sucul unei lămâi (sau mai multe), stropim cu ulei de măsline și presărăm pătrunjelul tocat.
Ingrediente
Indicații
Curățăm caracatița de piele sub jetul robinetului, scoatem ochii, ciocul și spălăm bine tentaculele.
Punem într-o oală încăpătoare apă la fiert, destulă cât să acoperim caracatița.
Când apa fierbe, ținând de cap caracatița, băgăm tentaculele în apă ca să se încrețească.
Introducem toată caracatița în apă și lăsăm la fiert circa 45 de minute la foc mic.
După timpul de fierbere, vom scoate caracatița și când este destul de rece o porționăm și punem totul într-un castron.
Condimentăm cu sucul unei lămâi (sau mai multe), stropim cu ulei de măsline și presărăm pătrunjelul tocat.