Salata de icre

Autormalia
DificultateIntermediar

Salata de icre cu gris.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare10 minuteTimp total20 minute

Ingrediente:

 2 Icre de hering
 150 ml Ulei de floarea soarelui
 165 gr Gris fiert
 ½ Ceapa
 Apa minerala
 Sare
 Sare de lamaie

Mod de preparare:

1

Se pune la fiert apa si se toarna gris in ploaie in timp ce se amesteca pana cand capata consistenta. Apoi se ia de pe foc si se lasa la racit.

2

Dupa ce s-a racit grisul se pun cele 2 lingurite de icre in robotul de bucatarie si se mixeaza aproximativ 4-5 minute pana se deschid putin la culoare.

3

Se adauga uleiul cate putin pana cand capata consistenta, dupa care se adauga putina apa minerala pentru ca salata de icre sa capete culoarea alba.

4

Se adauga grisul si se continua mixarea pana cand ramane o pasta fina. Se adauga sarea, ceapa si sarea de lamaie (dupa gust) dizolvata in apa minerala.

5

Pentru a avea o pasta mai subtire se mai adauga apa minerala, in timp ce pentru o consistena mai groasa mai putem pune gris.

Ingrediente

 2 Icre de hering
 150 ml Ulei de floarea soarelui
 165 gr Gris fiert
 ½ Ceapa
 Apa minerala
 Sare
 Sare de lamaie

Indicații

1

Se pune la fiert apa si se toarna gris in ploaie in timp ce se amesteca pana cand capata consistenta. Apoi se ia de pe foc si se lasa la racit.

2

Dupa ce s-a racit grisul se pun cele 2 lingurite de icre in robotul de bucatarie si se mixeaza aproximativ 4-5 minute pana se deschid putin la culoare.

3

Se adauga uleiul cate putin pana cand capata consistenta, dupa care se adauga putina apa minerala pentru ca salata de icre sa capete culoarea alba.

4

Se adauga grisul si se continua mixarea pana cand ramane o pasta fina. Se adauga sarea, ceapa si sarea de lamaie (dupa gust) dizolvata in apa minerala.

5

Pentru a avea o pasta mai subtire se mai adauga apa minerala, in timp ce pentru o consistena mai groasa mai putem pune gris.

Note

Salata de icre