Salată de primăvară cu năut și semințe

AutorAncutsa Cuisine
DificultateÎncepător

Această salată delicioasă cu năut, legume și semințe poate fi pregătită în orice sezon pentru că acum găsim legume proaspete mereu în supermarket, dar vara merge cel mai bine, când am mânca ceva ușor, să ne răcorim. În plus, este perfectă pentru o zi de post.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare1 orăTimp total1 oră 30 minute

Ingrediente:

 ½ salată creață
 ridichi
 100 gr năut
 1050 ml apă
 7 roșii cherry
 1 castravete
 2 mix 4 semințe
 ½ ardei gras roșu
 frunzele de la o legătură de ceapă verde
Pentru dressing:
 3 ulei
 zeamă de la o jumătate de lămâie
 sare
 50 ml apă
 câteva felii de lămâie

Mod de preparare:

1

Se spală năutul în mai multe ape, se pune într-un castron mai înalt, se toarnă peste el un ibric cu apă și se lasă la hidratat peste noapte. Mie îmi place să acopăr bine cu apă atunci când hidratez năutul sau fasolea, ca să fie nevoie să mai completez.

2

A doua zi, se scurge, se clătește iar și se pune la fiert într-o oală cu 500 ml apă. Se fierbe aprox o oră, adăugând sare spre final.

3

Se spală și se curăță legumele. Salata se rupe cu mâna bucățele, roșioarele se taie în jumătăți, frunzele de ceapă verde se taie mărunt. Castravetele și ridichile se feliază subțire, ardeiul roșu se taie cubulețe. Se adaugă boabele de năut.

4

Separat, într-o crăticioară se rumenesc ușor semințele, fără sare sau grăsime. Eu am avut un mix de semințe de la Sano Vita care mi-a plăcut mult: floarea soarelui, dovleac, susan și in. Folosiți un capac, când rumeniți semințele, pentru că sar.

5

Se pregătește dressingul: se amestecă uleiul cu zeama de la o jumătate de lămâie, sare, după gust și 50 ml apă și se toarnă peste salată.
La final, se presară semințele peste salată și se decorează cu felii de lămâie.

Ingrediente

 ½ salată creață
 ridichi
 100 gr năut
 1050 ml apă
 7 roșii cherry
 1 castravete
 2 mix 4 semințe
 ½ ardei gras roșu
 frunzele de la o legătură de ceapă verde
Pentru dressing:
 3 ulei
 zeamă de la o jumătate de lămâie
 sare
 50 ml apă
 câteva felii de lămâie

Indicații

1

Se spală năutul în mai multe ape, se pune într-un castron mai înalt, se toarnă peste el un ibric cu apă și se lasă la hidratat peste noapte. Mie îmi place să acopăr bine cu apă atunci când hidratez năutul sau fasolea, ca să fie nevoie să mai completez.

2

A doua zi, se scurge, se clătește iar și se pune la fiert într-o oală cu 500 ml apă. Se fierbe aprox o oră, adăugând sare spre final.

3

Se spală și se curăță legumele. Salata se rupe cu mâna bucățele, roșioarele se taie în jumătăți, frunzele de ceapă verde se taie mărunt. Castravetele și ridichile se feliază subțire, ardeiul roșu se taie cubulețe. Se adaugă boabele de năut.

4

Separat, într-o crăticioară se rumenesc ușor semințele, fără sare sau grăsime. Eu am avut un mix de semințe de la Sano Vita care mi-a plăcut mult: floarea soarelui, dovleac, susan și in. Folosiți un capac, când rumeniți semințele, pentru că sar.

5

Se pregătește dressingul: se amestecă uleiul cu zeama de la o jumătate de lămâie, sare, după gust și 50 ml apă și se toarnă peste salată.
La final, se presară semințele peste salată și se decorează cu felii de lămâie.

Salată de primăvară cu năut și semințe