Rețetă și sfaturi detaliate pentru a găti o salată de vinete tradițională simplă și gustoasă numai bună de savurat împreună cu familia sau prietenii.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Înțeapă vinetele cu furculița sau cuțitul din loc în loc apoi așează-le la foc sau în cuptor, în funcție de posibilități și preferință.
După ce vinetele sunt coapte, lasă-le câteva minute bune în chiuvetă sau într-o tavă să se răcorească.
Curăță vinetele de coajă apoi lasă-le la strecurat pentru a elimina sucul amar.
Toacă vinetele cu ajutorul unui satâr de lemn sau sticlă/plastic apoi așează-le în bolul în care vei pregăti salata.
Toacă mărunt o ceapă potrivită. În funție de preferințe poți adauga mai multă sau mai puțină.
Adaugă puțină sare, una – două linguri de zeamă de lămâie sau oțet, ulei și amestecă bine salata.
Continuă să mai adaugi ulei în câteva reprize, amestecând de fiecare dată ca la maioneză. Ajustează cantitatea de ulei în funcție de gust.
Servește cu poftă salata pe o felie de pâine proaspătă!
Ingrediente
Indicații
Înțeapă vinetele cu furculița sau cuțitul din loc în loc apoi așează-le la foc sau în cuptor, în funcție de posibilități și preferință.
După ce vinetele sunt coapte, lasă-le câteva minute bune în chiuvetă sau într-o tavă să se răcorească.
Curăță vinetele de coajă apoi lasă-le la strecurat pentru a elimina sucul amar.
Toacă vinetele cu ajutorul unui satâr de lemn sau sticlă/plastic apoi așează-le în bolul în care vei pregăti salata.
Toacă mărunt o ceapă potrivită. În funție de preferințe poți adauga mai multă sau mai puțină.
Adaugă puțină sare, una – două linguri de zeamă de lămâie sau oțet, ulei și amestecă bine salata.
Continuă să mai adaugi ulei în câteva reprize, amestecând de fiecare dată ca la maioneză. Ajustează cantitatea de ulei în funcție de gust.
Servește cu poftă salata pe o felie de pâine proaspătă!