fbpx

Salată de vinete

Autorszolosi.i
DificultateIntermediar

Salata de vinete este unul dintre cele mai apreciate preparate în sezonul cald. Aroma intensă a vinetelor proaspăt coapte, accentuată de ingrediente aromatice, precum usturoiul, poate fi obținută cu ușurință, fără să fii un maestru al bucătăriei, dacă știi câteva secrete.

ShareSalvează
Produce12 PorțiiTimp de Preparare15 minsTimp de gătire / răcire50 minsTimp Total1 oră 5 mins

Ingrediente:

 2 vinete frumoase
 100 ml ulei de măsline
 sare și piper măcinat
 1 căței de usturoi (optional)
 cateva fire de pătrunjel (optional)

Mod de preparare:

1

Încălziți cuptorul la 180˚C.

2

Înțepați vinetele cu vârful cuțitului. Puneți vinetele întregi pe grătarul cuptorului. Lăsați să se coacă 45-50 de minute. Scoateți vinetele din cuptor și lăsați-le să se răcească.

3

Curățați cățeii de usturoi și zdrobiți-i.

4

Tăiați vinetele în două, pe lungime, și scoateți pulpa cu o linguriță. Puneți-o într-o strecurătoare și apăsați cu lingura ca să se scurgă apa.

5

Puneți pulpa de vinete într-un castron și turnați uleiul de măsline, picătură cu picătură la început, apoi în fir subțire, amestecând cu o furculiță, ca pentru maioneză. Sărați, piperați, adăugați usturoiul și amestecați. Puneți la frigider timp de 1-2 ore.

6

Puteți adăuga în salată o lingură de tahin ( pastă de susan) sau să o aromatizați cu o lingură de pătrunjel tocat.

Serviți rece cu felii de pâine prăjită.

Ingrediente

 2 vinete frumoase
 100 ml ulei de măsline
 sare și piper măcinat
 1 căței de usturoi (optional)
 cateva fire de pătrunjel (optional)

Direcții

1

Încălziți cuptorul la 180˚C.

2

Înțepați vinetele cu vârful cuțitului. Puneți vinetele întregi pe grătarul cuptorului. Lăsați să se coacă 45-50 de minute. Scoateți vinetele din cuptor și lăsați-le să se răcească.

3

Curățați cățeii de usturoi și zdrobiți-i.

4

Tăiați vinetele în două, pe lungime, și scoateți pulpa cu o linguriță. Puneți-o într-o strecurătoare și apăsați cu lingura ca să se scurgă apa.

5

Puneți pulpa de vinete într-un castron și turnați uleiul de măsline, picătură cu picătură la început, apoi în fir subțire, amestecând cu o furculiță, ca pentru maioneză. Sărați, piperați, adăugați usturoiul și amestecați. Puneți la frigider timp de 1-2 ore.

6

Puteți adăuga în salată o lingură de tahin ( pastă de susan) sau să o aromatizați cu o lingură de pătrunjel tocat.

Serviți rece cu felii de pâine prăjită.

Salată de vinete