Salată de vinete

AutorAncutsa Cuisine
DificultateÎncepător

Ce-ar fi vara fără aroma vinetelor coapte? Am pregătit această salată de vară, gustoasă și sățioasă.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total1 oră

Ingrediente:

 5 vinete medii
 2 cepe
 sare
 ulei
 1 roșie mare de grădină
 frunzulițe de pătrunjel

Mod de preparare:

1

Se coc vinetele pe aragaz, pe foc mic, se lasă la răcit și se curăță. Eu le îndepărtez și sâmburii, pentru că fac rău la ficat.

2

Se curăță și se toacă mărunt cepele.

3

Se amestecă vinetele cu ceapa și cu una-două linguri de ulei, apoi se potrivește de sare.

4

Se decorează cu felii de roșie și frunzulițe de pătrunjel.
Se dă la rece 10 minute până la servire.
Se servesc cu pâinea preferată, eu am optat pentru chifle cu cereale.

Ingrediente

 5 vinete medii
 2 cepe
 sare
 ulei
 1 roșie mare de grădină
 frunzulițe de pătrunjel

Indicații

1

Se coc vinetele pe aragaz, pe foc mic, se lasă la răcit și se curăță. Eu le îndepărtez și sâmburii, pentru că fac rău la ficat.

2

Se curăță și se toacă mărunt cepele.

3

Se amestecă vinetele cu ceapa și cu una-două linguri de ulei, apoi se potrivește de sare.

4

Se decorează cu felii de roșie și frunzulițe de pătrunjel.
Se dă la rece 10 minute până la servire.
Se servesc cu pâinea preferată, eu am optat pentru chifle cu cereale.

Salată de vinete