fbpx

Saleuri de casă

AutorAncutsa Cuisine
DificultateAvansat

Saleurile cu aluat de casă sunt nelipsite la noi, de sărbători, când după atâtea prăjituri cu cremă și tort, parcă ai ronțăi ceva sărat.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare1 oră 20 minsTimp de gătire / răcire15 minsTimp Total1 oră 35 mins

Ingrediente:

 200 g smântână
 200 g margarină 72% grăsime
 2 sare
 1 linguriță(e) zahăr
 1 oz praf de copt
 400 g făină
 60 g caşcaval ras (pentru aluat )
 100 g caşcaval ras (pentru ornat)
 1 ou pentru uns aluatul

Mod de preparare:

1

Într-un vas adânc se amestecă margarina, dată pe răzătoarea mare, cu smântâna, caşcavalul ras, zahărul, sarea şi praful de copt. Se adaugă şi făină cât cuprinde, amestecând şi frământând uşor, până se obţine un aluat moale dar consistent şi uşor fărâmicios.
Se dă aluatul o oră la frigider.

2

Se preîncălzeşte cuptorul. Se presară făină din abundenţă pe masa de lucru şi se împarte aluatul în 2 bucăţi. Primul aluat se întinde într-o foaie grosuţă, cam de 2-3 cm, iar celălalt aluat se dă la frigider.
Se taie aluatul fâşii cu un cuţit dat prin făină, întrucât aluatul e destul de lipicios, apoi se unge cu oul bătut bine şi se ornează cu restul de caşcaval ras.

3

Se aşază saleurile într-o tavă, pe foaie de copt, se dau la cuptor la foc potrivit cam 15 minute sau până devin aurii.
Se lucrează la fel şi celălalt aluat.
Se obţin 4 tăvi cu saleuri. Se menţin moi câteva zile şi se pot bucura de ele toţi membrii familiei.
Poftă Bună!

Ingrediente

 200 g smântână
 200 g margarină 72% grăsime
 2 sare
 1 linguriță(e) zahăr
 1 oz praf de copt
 400 g făină
 60 g caşcaval ras (pentru aluat )
 100 g caşcaval ras (pentru ornat)
 1 ou pentru uns aluatul

Direcții

1

Într-un vas adânc se amestecă margarina, dată pe răzătoarea mare, cu smântâna, caşcavalul ras, zahărul, sarea şi praful de copt. Se adaugă şi făină cât cuprinde, amestecând şi frământând uşor, până se obţine un aluat moale dar consistent şi uşor fărâmicios.
Se dă aluatul o oră la frigider.

2

Se preîncălzeşte cuptorul. Se presară făină din abundenţă pe masa de lucru şi se împarte aluatul în 2 bucăţi. Primul aluat se întinde într-o foaie grosuţă, cam de 2-3 cm, iar celălalt aluat se dă la frigider.
Se taie aluatul fâşii cu un cuţit dat prin făină, întrucât aluatul e destul de lipicios, apoi se unge cu oul bătut bine şi se ornează cu restul de caşcaval ras.

3

Se aşază saleurile într-o tavă, pe foaie de copt, se dau la cuptor la foc potrivit cam 15 minute sau până devin aurii.
Se lucrează la fel şi celălalt aluat.
Se obţin 4 tăvi cu saleuri. Se menţin moi câteva zile şi se pot bucura de ele toţi membrii familiei.
Poftă Bună!

Saleuri de casă