fbpx

Saleuri rapide cu prosciutto

AvatarAutorPASOI COOKS
DificultateÎncepător

Cum sezonul sarbatorilor de iarna este aproape si automat si cel al musafirilor. M-am gandit sa impartasesc cu voi o reteta rapida de saleuri care sunt gata imediat.

ShareSalvează
ProduceTimp Total30 mins

Ingrediente:

 300 g aluat pentru foietaj (eu folosesc Morarita)
 120 g prosciutto

Mod de preparare:

1

Preincalziti cuptorul la 220 de grate si tapetati tava cuptorului cu foaie de copt.

2

Aluatul pentru foietaj trebuie sa fie rece inainte sa ne apucam. Acesta vine deja intins. Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa taiati bucatile de prosciutto pe lungime (circa 1 cm) si aluatul in fasii de circa 2 cm si sa rotiti rapid o bucata de prosciutto cu una de aluat, strangand usor la capete. Le coaceti pentru 10-12 minute, pana sunt aurii. Toti invitatii vor fi uimiti, iar voi veti fi incantate de acest aperitiv simplu si usor de facut.

Ingrediente

 300 g aluat pentru foietaj (eu folosesc Morarita)
 120 g prosciutto

Direcții

1

Preincalziti cuptorul la 220 de grate si tapetati tava cuptorului cu foaie de copt.

2

Aluatul pentru foietaj trebuie sa fie rece inainte sa ne apucam. Acesta vine deja intins. Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa taiati bucatile de prosciutto pe lungime (circa 1 cm) si aluatul in fasii de circa 2 cm si sa rotiti rapid o bucata de prosciutto cu una de aluat, strangand usor la capete. Le coaceti pentru 10-12 minute, pana sunt aurii. Toti invitatii vor fi uimiti, iar voi veti fi incantate de acest aperitiv simplu si usor de facut.

Saleuri rapide cu prosciutto