Saleuri

AutorAndreea09cos
DificultateÎncepător

Se pot servi si calde. Chimenul le oferă gustul definitor.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire1 orăTimp de preparare10 minuteTimp total1 oră 10 minute

Ingrediente:

 1 baton făină
 50 ml lapte călduț
 25 gr drojdie proaspătă
 280 gr unt cu minim 80% grăsime
 300 gr telemea vacă puțin sărată
 20 gr sare
 50 gr semințe chimen
 1 ou

Mod de preparare:

Pregatirea aluatului :
1

Am pus făina in castronul robotului, am facut o adancitura in ea si am faramitat drojdia. Apoi am pus laptele, untul, oul, chimenul si branza faramitata. Sarea am presarat-o la marginile castronului sa nu intre in contact direct cu drojdia. Am framantat totul 2-3 minute pana ce s-a legat. Aluatul este neted, moale si deloc lipicios. L-am dat la dospit 30 minute.

Pentru intindere și coacere :
2

Am luat aluatul si l-am intitins in cateva foi subtiri si am incercat sa tai in cateva dreprunghiuri egale. Am bagat la cuptor la 180°C si le-am lasat 20 minute timp in care le-am intors.

Servire :
3

Saleurile se pot servi si calde, dar si cand acestea se racesc! Au un gust nemaipomenit. Pofta buna!

Ingrediente

 1 baton făină
 50 ml lapte călduț
 25 gr drojdie proaspătă
 280 gr unt cu minim 80% grăsime
 300 gr telemea vacă puțin sărată
 20 gr sare
 50 gr semințe chimen
 1 ou

Indicații

Pregatirea aluatului :
1

Am pus făina in castronul robotului, am facut o adancitura in ea si am faramitat drojdia. Apoi am pus laptele, untul, oul, chimenul si branza faramitata. Sarea am presarat-o la marginile castronului sa nu intre in contact direct cu drojdia. Am framantat totul 2-3 minute pana ce s-a legat. Aluatul este neted, moale si deloc lipicios. L-am dat la dospit 30 minute.

Pentru intindere și coacere :
2

Am luat aluatul si l-am intitins in cateva foi subtiri si am incercat sa tai in cateva dreprunghiuri egale. Am bagat la cuptor la 180°C si le-am lasat 20 minute timp in care le-am intors.

Servire :
3

Saleurile se pot servi si calde, dar si cand acestea se racesc! Au un gust nemaipomenit. Pofta buna!

Saleuri