Saratele cu telemea

AutorLaura Simona
DificultateIntermediar

Aceste saratele sunt gustarea perfecta pentru musafiri. Merg perfect la un pahar de bere.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total1 oră

Ingrediente:

 500 gr Faina
 350 gr Branza telemea
 150 gr Unt
 100 gr Smantana
 2 Oua
 1 tsp Praf de copt
 Mac si susan
Preparare

Mod de preparare:

1

Intr-un bol se da untul pe razatoare, peste se pun ouale, smantana, branza telemea si se amesteca bine. In faina se pune praful de copt si impreuna se pun peste restul ingredientelor. Totul se framanta pana devin omogene. Aluatul obtinut il lasam 30 de min la temperatura camerei pentru dospit.

2

Presaram blatul de lucru cu faina si intindem aluatu intr-o foaie de aproximativ 0.5 cm grosime.

3

Cu un cutit sau cu rola de taiat pizza taiem aluatul in fasii de 10-15 cm lungime si 1 cm latime. Asezam saratelele pe hartie de copt intr-o tava, le ungem cu galbenus de ou si presaram peste susan si mac. Se pot presara si cu altfel de seminte. Le punem la cuptorul incins la 175° Grade si le lasam pana se rumenesc bine deasupra.

Ingrediente

 500 gr Faina
 350 gr Branza telemea
 150 gr Unt
 100 gr Smantana
 2 Oua
 1 tsp Praf de copt
 Mac si susan
Preparare

Indicații

1

Intr-un bol se da untul pe razatoare, peste se pun ouale, smantana, branza telemea si se amesteca bine. In faina se pune praful de copt si impreuna se pun peste restul ingredientelor. Totul se framanta pana devin omogene. Aluatul obtinut il lasam 30 de min la temperatura camerei pentru dospit.

2

Presaram blatul de lucru cu faina si intindem aluatu intr-o foaie de aproximativ 0.5 cm grosime.

3

Cu un cutit sau cu rola de taiat pizza taiem aluatul in fasii de 10-15 cm lungime si 1 cm latime. Asezam saratelele pe hartie de copt intr-o tava, le ungem cu galbenus de ou si presaram peste susan si mac. Se pot presara si cu altfel de seminte. Le punem la cuptorul incins la 175° Grade si le lasam pana se rumenesc bine deasupra.

Note

Saratele cu telemea