Saratelele sunt o modalitate buna de a nu irosi resturile de branza. O reteta usoara care poate fi preparata impreuna cu cei mici sub diferite forme.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Faina se amesteca cu praful de copt si sarea. Se adauga untul si framantam pana ce obtinem un amestec nisipos.
Se adauga 1 ou si smantana si se framanta. La final se adauga branza data prin razatoare (eu am maruntit-o cu mana).
Obtinem un aluat elastic si nelipicios. Il dam la rece in frigider cat timp pregatim cuptorul si tava.
Incalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam o tava cu hartie de copt.
Intindem aluatul cat de subtire dorim. Se decupeaza in orice forma doriti.
Se ung cu ou batut si se presara seminte dupa gust. Se coc 10-15 minute pana cand se rumenesc frumos). Puteti inlocui branza telemea cu cascavalul preferat.
Ingrediente
Indicații
Faina se amesteca cu praful de copt si sarea. Se adauga untul si framantam pana ce obtinem un amestec nisipos.
Se adauga 1 ou si smantana si se framanta. La final se adauga branza data prin razatoare (eu am maruntit-o cu mana).
Obtinem un aluat elastic si nelipicios. Il dam la rece in frigider cat timp pregatim cuptorul si tava.
Incalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam o tava cu hartie de copt.
Intindem aluatul cat de subtire dorim. Se decupeaza in orice forma doriti.
Se ung cu ou batut si se presara seminte dupa gust. Se coc 10-15 minute pana cand se rumenesc frumos). Puteti inlocui branza telemea cu cascavalul preferat.