fbpx

Saratele cu telemea

AutorBakingtillyoumakeit
DificultateÎncepător

Saratelele sunt o modalitate buna de a nu irosi resturile de branza. O reteta usoara care poate fi preparata impreuna cu cei mici sub diferite forme.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare20 minsTimp de gătire / răcire15 minsTimp Total35 mins

Ingrediente:

 500 g Faina
 1 linguriță(e) Praf de copt
 1 linguriță(e) Sare
 110 g Unt rece
 110 g Telemea
 80 g Smantana 20%
 2 Oua

Mod de preparare:

1

Faina se amesteca cu praful de copt si sarea. Se adauga untul si framantam pana ce obtinem un amestec nisipos.

2

Se adauga 1 ou si smantana si se framanta. La final se adauga branza data prin razatoare (eu am maruntit-o cu mana).

3

Obtinem un aluat elastic si nelipicios. Il dam la rece in frigider cat timp pregatim cuptorul si tava.

4

Incalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam o tava cu hartie de copt.

5

Intindem aluatul cat de subtire dorim. Se decupeaza in orice forma doriti.

Se ung cu ou batut si se presara seminte dupa gust. Se coc 10-15 minute pana cand se rumenesc frumos). Puteti inlocui branza telemea cu cascavalul preferat.

Ingrediente

 500 g Faina
 1 linguriță(e) Praf de copt
 1 linguriță(e) Sare
 110 g Unt rece
 110 g Telemea
 80 g Smantana 20%
 2 Oua

Direcții

1

Faina se amesteca cu praful de copt si sarea. Se adauga untul si framantam pana ce obtinem un amestec nisipos.

2

Se adauga 1 ou si smantana si se framanta. La final se adauga branza data prin razatoare (eu am maruntit-o cu mana).

3

Obtinem un aluat elastic si nelipicios. Il dam la rece in frigider cat timp pregatim cuptorul si tava.

4

Incalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam o tava cu hartie de copt.

5

Intindem aluatul cat de subtire dorim. Se decupeaza in orice forma doriti.

Se ung cu ou batut si se presara seminte dupa gust. Se coc 10-15 minute pana cand se rumenesc frumos). Puteti inlocui branza telemea cu cascavalul preferat.

Saratele cu telemea