Sărățele cu telemea și semințe

Autormagda.srecipes
DificultateÎncepător

Crocante, fragede, ușor de făcut și bune de nu te mai saturi.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire1 orăTimp de preparare25 minuteTimp total1 oră 25 minute

Ingrediente:

 200 gr telemea
 100 gr unt
 140 gr iaurt
 2 ouă
 300 gr făină
 un ou pentru uns și semințe

Mod de preparare:

1

Într-un bol răzuim telemeaua și untul rece. Adăugăm ouăle, iaurtul și încorporăm totul împreună cu făina.

2

Aluatul de sărățele se frământă foarte rapid, doar 3-4 minute, cât să se omogenizeze totul.

3

Lăsăm aluatul la frigider pentru aproximativ 30 de minute.

4

Împărțim aluatul în două, iar cu ajutorul sucitorului întindem o foaie și decupăm sărățelele, după dorința fiecăruia.

5

Încâlzim cuptorul la 160˚C și punem sărățelele cu distanță între ele în tava acoperită cu hârtie de copt.

6

Le ungem cu oul bătut, presărăm semințele dorite și le introducem la cuptor pentru 25-30 de minute.

Ingrediente

 200 gr telemea
 100 gr unt
 140 gr iaurt
 2 ouă
 300 gr făină
 un ou pentru uns și semințe

Indicații

1

Într-un bol răzuim telemeaua și untul rece. Adăugăm ouăle, iaurtul și încorporăm totul împreună cu făina.

2

Aluatul de sărățele se frământă foarte rapid, doar 3-4 minute, cât să se omogenizeze totul.

3

Lăsăm aluatul la frigider pentru aproximativ 30 de minute.

4

Împărțim aluatul în două, iar cu ajutorul sucitorului întindem o foaie și decupăm sărățelele, după dorința fiecăruia.

5

Încâlzim cuptorul la 160˚C și punem sărățelele cu distanță între ele în tava acoperită cu hârtie de copt.

6

Le ungem cu oul bătut, presărăm semințele dorite și le introducem la cuptor pentru 25-30 de minute.

Sărățele cu telemea și semințe