fbpx

Sărățele cu telemea și semințe

Autormagda.srecipes
DificultateÎncepător

Crocante, fragede, ușor de făcut și bune de nu te mai saturi.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare1 orăTimp de gătire / răcire25 minsTimp Total1 oră 25 mins

Ingrediente:

 200 g telemea
 100 g unt
 140 g iaurt
 2 ouă
 300 g făină
 un ou pentru uns și semințe

Mod de preparare:

1

Într-un bol răzuim telemeaua și untul rece. Adăugăm ouăle, iaurtul și încorporăm totul împreună cu făina.

2

Aluatul de sărățele se frământă foarte rapid, doar 3-4 minute, cât să se omogenizeze totul.

3

Lăsăm aluatul la frigider pentru aproximativ 30 de minute.

4

Împărțim aluatul în două, iar cu ajutorul sucitorului întindem o foaie și decupăm sărățelele, după dorința fiecăruia.

5

Încâlzim cuptorul la 160˚C și punem sărățelele cu distanță între ele în tava acoperită cu hârtie de copt.

6

Le ungem cu oul bătut, presărăm semințele dorite și le introducem la cuptor pentru 25-30 de minute.

Ingrediente

 200 g telemea
 100 g unt
 140 g iaurt
 2 ouă
 300 g făină
 un ou pentru uns și semințe

Direcții

1

Într-un bol răzuim telemeaua și untul rece. Adăugăm ouăle, iaurtul și încorporăm totul împreună cu făina.

2

Aluatul de sărățele se frământă foarte rapid, doar 3-4 minute, cât să se omogenizeze totul.

3

Lăsăm aluatul la frigider pentru aproximativ 30 de minute.

4

Împărțim aluatul în două, iar cu ajutorul sucitorului întindem o foaie și decupăm sărățelele, după dorința fiecăruia.

5

Încâlzim cuptorul la 160˚C și punem sărățelele cu distanță între ele în tava acoperită cu hârtie de copt.

6

Le ungem cu oul bătut, presărăm semințele dorite și le introducem la cuptor pentru 25-30 de minute.

Sărățele cu telemea și semințe