fbpx

Sărățele degețele

AutorRamy Lazar
DificultateÎncepător

Aceste minunății sunt o alegere numai bună, dacă sunteți mare pofticioși și dependenți de ronțăială așa cum sunt. Se fac foarte ușor și se mănâncă și mai ușor și mult mai repede.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire15 minsTimp Total25 mins

Ingrediente:

 200 g unt cu 65% grăsime
 200 g telemea semisărată
 220 g făină
 1 ou
 50 g susan

Mod de preparare:

1

Untul și telemeaua se dau pe răzătoare. Recomand untul cu 65% grăsime, pentru că altfel sărățelele vor ieși destul de grase și vrem să evităm asta.

2

Peste unt și telemea se adaugă făina și se frământă cu mâna până toate ingredientele sunt încorporate foarte bine și putem face din compoziție o bilă de aluat.

3

Aluatul se pune într-un bol acoperit cu folie alimentară și se lasă la frigider pentru 30 de minute.

4

După cele 30 de minute aluatul se întinde într-o foaie cu o grosime de 1,5 cm. Iar ulterior tăiem în funcție de preferințe. Dacă doriți, puteți folosi și formele de la fursecuri, pentru a le face mai jucăușe.

5

Sărățelele se ung cu ou bătut și deasupra se presară susan.

6

Degețelele se dau la cuptor pentru aproximativ 12-15 minute la 180°C pe funcția ventilație sau până când sunt rumenite.

Ingrediente

 200 g unt cu 65% grăsime
 200 g telemea semisărată
 220 g făină
 1 ou
 50 g susan

Direcții

1

Untul și telemeaua se dau pe răzătoare. Recomand untul cu 65% grăsime, pentru că altfel sărățelele vor ieși destul de grase și vrem să evităm asta.

2

Peste unt și telemea se adaugă făina și se frământă cu mâna până toate ingredientele sunt încorporate foarte bine și putem face din compoziție o bilă de aluat.

3

Aluatul se pune într-un bol acoperit cu folie alimentară și se lasă la frigider pentru 30 de minute.

4

După cele 30 de minute aluatul se întinde într-o foaie cu o grosime de 1,5 cm. Iar ulterior tăiem în funcție de preferințe. Dacă doriți, puteți folosi și formele de la fursecuri, pentru a le face mai jucăușe.

5

Sărățelele se ung cu ou bătut și deasupra se presară susan.

6

Degețelele se dau la cuptor pentru aproximativ 12-15 minute la 180°C pe funcția ventilație sau până când sunt rumenite.

Sărățele degețele