Saratele din faina integrala

AutorCooking among the stars
DificultateIntermediar

Este o reteta foarte simpla.😁

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare1 orăTimp total1 oră 30 minute

Ingrediente:

Aluat :
 400 gr faina
 200 gr untura
 1 ou
 100 gr cascaval dat pe razatoarea mica
 1 cub de drojdie
 200 ml lapte caldut
 1 tsp sare
 putin zahar
Decor :
 1 ou
 150 gr cascaval dat pe razatoarea mica
 susan
 chimen

Mod de preparare:

1

Intr-un bol, punem faina si, in mijloc, punem drojdia impreuna cu lingurita de zahar. Adaugam putin lapte caldut si amestecam cu putina faina de pe margini. Lasam la dospit 15 minute, acoperind vasul.

2

Adaugam restul ingredientelor si framantam 5-10 minute. Pe urma, lasam la dospit o ora, acoperind din nou vasul.

3

Presaram putina faina pe suprafata de lucru si intindem aluatul. Am mai multe forme pe care le folosesc.

4

Eu am uns tava cu putin ulei, pentru ca am uitat sa cumpar hartie de copt😅 Daca aveti hartie de copt, e perfect.

5

Batem oul cu furculita si ungem saratelele. Presaram cascavalul si semintele, in functie de preferinte.

6

Le punem in cuptorul preincalzit, pentru 15-20 de minute, in functie de cuptorul aragazului. De obicei, le las pana observ ca s-au rumenit usor pe margini.

Ingrediente

Aluat :
 400 gr faina
 200 gr untura
 1 ou
 100 gr cascaval dat pe razatoarea mica
 1 cub de drojdie
 200 ml lapte caldut
 1 tsp sare
 putin zahar
Decor :
 1 ou
 150 gr cascaval dat pe razatoarea mica
 susan
 chimen

Indicații

1

Intr-un bol, punem faina si, in mijloc, punem drojdia impreuna cu lingurita de zahar. Adaugam putin lapte caldut si amestecam cu putina faina de pe margini. Lasam la dospit 15 minute, acoperind vasul.

2

Adaugam restul ingredientelor si framantam 5-10 minute. Pe urma, lasam la dospit o ora, acoperind din nou vasul.

3

Presaram putina faina pe suprafata de lucru si intindem aluatul. Am mai multe forme pe care le folosesc.

4

Eu am uns tava cu putin ulei, pentru ca am uitat sa cumpar hartie de copt😅 Daca aveti hartie de copt, e perfect.

5

Batem oul cu furculita si ungem saratelele. Presaram cascavalul si semintele, in functie de preferinte.

6

Le punem in cuptorul preincalzit, pentru 15-20 de minute, in functie de cuptorul aragazului. De obicei, le las pana observ ca s-au rumenit usor pe margini.

Saratele din faina integrala