fbpx

Sărățele şi fragede şi crispy!

AutorOanaD.
DificultateÎncepător

Cand vrei sa pierzi timpul in bucatarie cu jumatatea ta la un "pahar de vorba"ai timp berechet de povestit si apoi de rontait!
Rontz-Crantz!

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare45 minsTimp de gătire / răcire15 minsTimp Total1 oră

Ingrediente:

Snak / Gustări / Ronțăieli :
 500 g faina
 2 oua
 100 ml lapte / zer
 1 linguriță(e) sare
 170 g unt
 25 g drojdie
 1 linguriță(e) zahar

Mod de preparare:

Preparare :
1

Se face maiaua din zer/ lapte caldut, 2-3 linguri făină,1 lg zahar sa ajute la crescut maiaua, ca sa se topeasca mai usor putem pune zahar pudra.
Se omogenizeaza ingredientele si se lasă la crescut 10 minute.

2

Dupa ce s-a umflat maiaua se incorporeaza usor restul de faina, ouale, untul topit sau moale la temperatura camerei, (laptele) sau Zer-ul! (Am folosit zer pentru ca imi aduce aminte de copturile facute de bunicile mele!)
Zer va intrebati de unde?!
De la piata de branzeturi daca intrebi iti dau cu mare drag!

3

Framantati cca 10-15 minute, pana cand aluatul devine consistent de maleabil si se poate forma o bila ca de plastelina.
Dupa care mai luati "un pahar de vorba" cat se odihneste aluatul pe fundul de lemn 10-15 minute.

4

Dupa meritata odihna, se întind foi subțiri cu sucitorul pe masa presărată cu făină.
Se mută foia în tavă rulată pe sucitor, se taie in benzi inguste cu ajutorul unui cuțit ascuțit si uscat.

5

Se dă la cuptor la foc mic/ mediu pentru 10-15 minute.
Din cantitatea de mai sus ies cca 8 tăvi de sărățele.

Ingrediente

Snak / Gustări / Ronțăieli :
 500 g faina
 2 oua
 100 ml lapte / zer
 1 linguriță(e) sare
 170 g unt
 25 g drojdie
 1 linguriță(e) zahar

Direcții

Preparare :
1

Se face maiaua din zer/ lapte caldut, 2-3 linguri făină,1 lg zahar sa ajute la crescut maiaua, ca sa se topeasca mai usor putem pune zahar pudra.
Se omogenizeaza ingredientele si se lasă la crescut 10 minute.

2

Dupa ce s-a umflat maiaua se incorporeaza usor restul de faina, ouale, untul topit sau moale la temperatura camerei, (laptele) sau Zer-ul! (Am folosit zer pentru ca imi aduce aminte de copturile facute de bunicile mele!)
Zer va intrebati de unde?!
De la piata de branzeturi daca intrebi iti dau cu mare drag!

3

Framantati cca 10-15 minute, pana cand aluatul devine consistent de maleabil si se poate forma o bila ca de plastelina.
Dupa care mai luati "un pahar de vorba" cat se odihneste aluatul pe fundul de lemn 10-15 minute.

4

Dupa meritata odihna, se întind foi subțiri cu sucitorul pe masa presărată cu făină.
Se mută foia în tavă rulată pe sucitor, se taie in benzi inguste cu ajutorul unui cuțit ascuțit si uscat.

5

Se dă la cuptor la foc mic/ mediu pentru 10-15 minute.
Din cantitatea de mai sus ies cca 8 tăvi de sărățele.

Sărățele şi fragede şi crispy!