Savarine

Autorwhatsoanacooking
DificultateÎncepător

Desertul copilariei in cativa pasi usori

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total35 minute

Ingrediente:

 6 galbenusuri
 6 albusuri
 100 gr pesmet
 30 gr faina de migdale
 100 gr zahar
 200 ml smantana lichida
Pentru sirop
 100 ml apa
 170 gr zahar
 esenta rom

Mod de preparare:

1

Batem cele 6 galbenusuri cu zahar pana cand se dizolva. Incorporam incetul cu incetul pesmetul si faina de migdale.

2

Separat, se bat spuma cele 6 albusuri si se incorporeaza in compozitia cu galbenusuri, amestecand usor cu mixerul, la viteza mica

3

Ungem cu unt o tava de briose, turnam compozitia in forme pana aproape de varf si bagam la cuptorul preincalzit la 170 C, aproximativ 20-25 de minute.

4

Intre timp, preparam siropul de zahar: punem apa si zaharul intr-o oala, pe foc mic, amestcand constant. Dupa ce zaharul se dizolva adaugam esenta de rom si amestecam. Punem deoparte.

5

Scoatem savarinele din cuptor si le mai lasam in tava aproximativ 10 min, la temperatura camerei. Le scoatem apoi pe un gratar de racit. Le intepam cu o scobitoare din loc in loc? ca sa le insiropam cat mai bine.

6

Dupa ce s-au racit le insiropam si le taiem in jumatate. Facem frisca si ornam fiecare savarina.

Ingrediente

 6 galbenusuri
 6 albusuri
 100 gr pesmet
 30 gr faina de migdale
 100 gr zahar
 200 ml smantana lichida
Pentru sirop
 100 ml apa
 170 gr zahar
 esenta rom

Indicații

1

Batem cele 6 galbenusuri cu zahar pana cand se dizolva. Incorporam incetul cu incetul pesmetul si faina de migdale.

2

Separat, se bat spuma cele 6 albusuri si se incorporeaza in compozitia cu galbenusuri, amestecand usor cu mixerul, la viteza mica

3

Ungem cu unt o tava de briose, turnam compozitia in forme pana aproape de varf si bagam la cuptorul preincalzit la 170 C, aproximativ 20-25 de minute.

4

Intre timp, preparam siropul de zahar: punem apa si zaharul intr-o oala, pe foc mic, amestcand constant. Dupa ce zaharul se dizolva adaugam esenta de rom si amestecam. Punem deoparte.

5

Scoatem savarinele din cuptor si le mai lasam in tava aproximativ 10 min, la temperatura camerei. Le scoatem apoi pe un gratar de racit. Le intepam cu o scobitoare din loc in loc? ca sa le insiropam cat mai bine.

6

Dupa ce s-au racit le insiropam si le taiem in jumatate. Facem frisca si ornam fiecare savarina.

Note

Savarine