fbpx

Sfere de ciocolată, umplute, pentru cacao caldă

AutorAncutsa Cuisine
DificultateAvansat

Ce bună este cacaoa caldă, pentru mine este una dintre deliciile copilăriei.
Pentru zile de iarnă și de sărbătoare, poți pregăti o băutură cu lapte și cacao în care să scufunzi o sferă de ciocolată plină cu surprize: cafea, marshmallows, pepite de ciocolată neagră.
Sferele acestea sunt la modă acum în materie de băuturi calde (crăciunatice sau extra sezon) și mi-am dorit mult să le încerc și eu. Și cum fiecare are alte dorințe și preferințe, am ținut cont de gustul fiecăruia și am pregătit cu ce știam că îi place.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare2 oreTimp de gătire / răcire5 minsTimp Total2 ore 5 mins

Ingrediente:

 80 g ciocolată neagră Callebaut 54,5 % cacao
 50 g cuvertură de ciocolată albă
 800 ml lapte
 Cacao neagră, după gust
 Marshmallows, după gust
 Cafea, după gust

Mod de preparare:

Semisferele:
1

Topești cele două feluri de ciocolată pe baie de abur. Ungi o formă de silicon pentru semisfere cu un strat de ciocolată, cu o pensulă. Le poți face albe, negre, marmorate, cum dorești. Dai la frigider aprox 30 de minute, după care scoți forma și ungi cavitățile cu al doilea strat.
Dai la frigider câteva ore sau, mai bine, peste noapte, pentru ca ciocolata să se așeze, să fie stabilă, iar semisferele să nu crape.
Poți decora un desert cu aceste semisfere sau le poți servi la o băutură precum ciocolata caldă.

Am folosit: formă silicon semisfere diametru 6 cm cu înălțime 3 cm, 8 cavități

Formarea sferelor umplute:
2

Încălzești o farfurie de tablă emailată, apoi o folosești pentru a netezi marginea semisferelelor, dar și pentru a le putea lipi. Nu uita să umpli, mai întâi, o semisferă cu ce dorești, apoi le lipești două câte două (una goală cu una plină). Vei obține 4 sfere (globuri). Acum le poți decora cu ciocolată de altă culoare, pentru un contrast frumos. Dai din nou la frigider până încălzești laptele.
Separat, înfierbânți laptele și îl dai deoparte.

Servire:
3

Îți voi prezenta în continuare 3 moduri de servire.
Varianta 1:
Pui un glob într-o ceașcă goală și apoi torni laptele fierbinte încet peste el, ca să te bucuri de cum se topește, dezvăluindu-și treptat aromele din interior. Amesteci până omogenizezi.

4

Varianta 2:
Pui un glob de ciocolată umplut doar cu un ingredient într-o ceașcă și torni laptele fierbinte încet, iar la final decorezi cu restul ingredientelor.

5

Varianta 3:
În ceașca cu lapte și cacao, adaugi un glob alb umplut cu cacao, cafea și marshmallows și mai torni doar puțin lapte fierbinte pentru a-l topi. Pe măsură ce se topește, se rotește și își dezvăluie umplutura 🙂 la mine a fost haios, pentru că după ce s-a topit puțin gobul au ieșit 2 marshmallows ca niște lăbuțe 🙂 În fine, apoi amesteci în el, ca să omogenizezi.

Poftă Bună!

Ingrediente

 80 g ciocolată neagră Callebaut 54,5 % cacao
 50 g cuvertură de ciocolată albă
 800 ml lapte
 Cacao neagră, după gust
 Marshmallows, după gust
 Cafea, după gust

Direcții

Semisferele:
1

Topești cele două feluri de ciocolată pe baie de abur. Ungi o formă de silicon pentru semisfere cu un strat de ciocolată, cu o pensulă. Le poți face albe, negre, marmorate, cum dorești. Dai la frigider aprox 30 de minute, după care scoți forma și ungi cavitățile cu al doilea strat.
Dai la frigider câteva ore sau, mai bine, peste noapte, pentru ca ciocolata să se așeze, să fie stabilă, iar semisferele să nu crape.
Poți decora un desert cu aceste semisfere sau le poți servi la o băutură precum ciocolata caldă.

Am folosit: formă silicon semisfere diametru 6 cm cu înălțime 3 cm, 8 cavități

Formarea sferelor umplute:
2

Încălzești o farfurie de tablă emailată, apoi o folosești pentru a netezi marginea semisferelelor, dar și pentru a le putea lipi. Nu uita să umpli, mai întâi, o semisferă cu ce dorești, apoi le lipești două câte două (una goală cu una plină). Vei obține 4 sfere (globuri). Acum le poți decora cu ciocolată de altă culoare, pentru un contrast frumos. Dai din nou la frigider până încălzești laptele.
Separat, înfierbânți laptele și îl dai deoparte.

Servire:
3

Îți voi prezenta în continuare 3 moduri de servire.
Varianta 1:
Pui un glob într-o ceașcă goală și apoi torni laptele fierbinte încet peste el, ca să te bucuri de cum se topește, dezvăluindu-și treptat aromele din interior. Amesteci până omogenizezi.

4

Varianta 2:
Pui un glob de ciocolată umplut doar cu un ingredient într-o ceașcă și torni laptele fierbinte încet, iar la final decorezi cu restul ingredientelor.

5

Varianta 3:
În ceașca cu lapte și cacao, adaugi un glob alb umplut cu cacao, cafea și marshmallows și mai torni doar puțin lapte fierbinte pentru a-l topi. Pe măsură ce se topește, se rotește și își dezvăluie umplutura 🙂 la mine a fost haios, pentru că după ce s-a topit puțin gobul au ieșit 2 marshmallows ca niște lăbuțe 🙂 În fine, apoi amesteci în el, ca să omogenizezi.

Poftă Bună!

Sfere de ciocolată, umplute, pentru cacao caldă