Shakshouka

AutorMoodie Foodie
DificultateIntermediar

Un mic dejun delicios si consistent cand te plictisesti de omleta.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp total30 minute

Ingrediente:

 4 oua
 1 ceapa rosie
 1 ardei kapia
 1 rosie
 1 conserva rosii bucati
 oregano
 busuioc
 sare
 piper
 branza Feta

Mod de preparare:

1

Ceapa taiata pestisori se da la tigaie cu putin ulei.

2

Se adauga o rosie taiata cuburi, un ardei rosu taiat si el, sare, piper, oregano si busuioc.

3

Cand legumele se inmoaie, se adauga o conserva de rosii bucati si o jumatate de conserva de apa si se lasa sa fiarba pana cand scade.

4

Cand ajunge la consistenta dorita (adica nu curge) se fac locuri cu lingura si se sparg ouale.
Cel mai simplu se sparge oul in cana si se adauga de jos cu cana ca sa nu se sparga galbenusul.

5

Se pune capacul si se lasa la gatit pana cand oul e gatut (nu mai curge albusul).

6

Se sfarama telemea/ feta sau branza de capra si se pune capacul pana cand sa se inmoaie branza.

7

Se serveste cu paine si se poate garnisi cu patrunjel.

Ingrediente

 4 oua
 1 ceapa rosie
 1 ardei kapia
 1 rosie
 1 conserva rosii bucati
 oregano
 busuioc
 sare
 piper
 branza Feta

Indicații

1

Ceapa taiata pestisori se da la tigaie cu putin ulei.

2

Se adauga o rosie taiata cuburi, un ardei rosu taiat si el, sare, piper, oregano si busuioc.

3

Cand legumele se inmoaie, se adauga o conserva de rosii bucati si o jumatate de conserva de apa si se lasa sa fiarba pana cand scade.

4

Cand ajunge la consistenta dorita (adica nu curge) se fac locuri cu lingura si se sparg ouale.
Cel mai simplu se sparge oul in cana si se adauga de jos cu cana ca sa nu se sparga galbenusul.

5

Se pune capacul si se lasa la gatit pana cand oul e gatut (nu mai curge albusul).

6

Se sfarama telemea/ feta sau branza de capra si se pune capacul pana cand sa se inmoaie branza.

7

Se serveste cu paine si se poate garnisi cu patrunjel.

Note

Shakshouka