fbpx

Shakshuka

Autoralesandra.n8
DificultateIntermediar

Shakshuka este un preparat marocan potrivit pentru micul dejun sau pentru orice oră din zi.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare5 minsTimp de gătire / răcire40 minsTimp Total45 mins

Ingrediente:

 2 ardei
 1 ceapă
 3 căței usturoi
 1 chilli
 1 linguriță(e) chimen
 1 linguriță(e) turmeric
 1 linguriță(e) boia dulce
 4 ouă
 350 ml passata / roșii bucăți decojite
 sare, piper
 10 ml ulei
 pătrunjel tocat

Mod de preparare:

1

Tăiem ardeiul și ceapa fâșii, după care le punem în tigaia cu ulei. Le călim până ce se înmoaie, aproximativ 10 minute, la foc mic.

2

Adăugăm chimenul, turmericul și boiaua.

3

Amestecăm bine, după care adăugăm usturoiul tăiat mărunt împreună cu chilli, tăiat și el mărunt. Gătim 1 minut.

4

Adăugăm Passata sau roșiile bucăti, sarea, piperul, si gătim 15 minute până se formează un sos.

5

Între timp, preîncălzim cuptorul la 180 grade Celsius.

6

După cele 15 minute, turnăm sosul într-un vas de iena (poate fi folosită și tigaia dacă se poate băga la cuptor și nu are mâner de plastic) și facem 4 găuri cu o lingură. Spargem câte 1 ou în cele 4 găuri.

7

Adăugăm Shakshuka la cuptor și lăsăm aproximativ 10 minute, sau până ce ouăle sunt gătite.

8

La sfârșit, adăugăm o mână de pătrunjel tocat.
Opțional, puteți pune cașcaval sau telemea.

9

Poftă buna! 🙂

Ingrediente

 2 ardei
 1 ceapă
 3 căței usturoi
 1 chilli
 1 linguriță(e) chimen
 1 linguriță(e) turmeric
 1 linguriță(e) boia dulce
 4 ouă
 350 ml passata / roșii bucăți decojite
 sare, piper
 10 ml ulei
 pătrunjel tocat

Direcții

1

Tăiem ardeiul și ceapa fâșii, după care le punem în tigaia cu ulei. Le călim până ce se înmoaie, aproximativ 10 minute, la foc mic.

2

Adăugăm chimenul, turmericul și boiaua.

3

Amestecăm bine, după care adăugăm usturoiul tăiat mărunt împreună cu chilli, tăiat și el mărunt. Gătim 1 minut.

4

Adăugăm Passata sau roșiile bucăti, sarea, piperul, si gătim 15 minute până se formează un sos.

5

Între timp, preîncălzim cuptorul la 180 grade Celsius.

6

După cele 15 minute, turnăm sosul într-un vas de iena (poate fi folosită și tigaia dacă se poate băga la cuptor și nu are mâner de plastic) și facem 4 găuri cu o lingură. Spargem câte 1 ou în cele 4 găuri.

7

Adăugăm Shakshuka la cuptor și lăsăm aproximativ 10 minute, sau până ce ouăle sunt gătite.

8

La sfârșit, adăugăm o mână de pătrunjel tocat.
Opțional, puteți pune cașcaval sau telemea.

9

Poftă buna! 🙂

Shakshuka