Shakshuka a-la-la-Lazarus

AutorRamy Lazar
DificultateÎncepător

Am încercat de foarte multe ori Shakshuka, dar abia după zeci de încercări am ajuns la varianta preferată. Trebuie neapărat pusă pe listă și încercată, pentru că va fi o oază de arome și intensități de gusturi.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total50 minute

Ingrediente:

Baza :
 1 ceapă medie
 5 căței de usturoi
 1 ardei gras mediu
 1 conservă fasole Cannellini
 1 conservă roșii tăiate bucăți
 4 ouă
 2 ulei
 100 ml apă
Condimente :
 1 tsp chimen
 1 tsp boia afumată
 1 tsp zahăr brun/miere
 1 tsp sare
 ½ tsp piper
 ¼ tsp pudră de chilli
 ½ tsp curcuma (turmeric)
 1 legătură de pătrunjel

Mod de preparare:

1

Toate ingredientele se taie mărunt. Într-o tigaie se pune uleiul la încins, iar apoi se adaugă ceapa la călit pentru aproximativ 5 minute la foc mediu până devine sticloasă. Apoi se adaugă usturoiul și se mai lasă la călit pentru încă un minut, iar ulterior se adaugă ardeiul.

2

Toate condimentele se adaugă peste legume și se lasă la călit pentru 1 minut.

3

Peste legume se adaugă conserva de roșii și se lasă la foc mic pentru 5 minute.

4

Se adaugă conserva de fasole și apa și se lasă la foc mic încă 5 minute.

5

Dacă faceți totul într-o tigaie cu capac, puteți face acest pas direct pe plită/aragaz. Dacă nu, mutați compoziția într-un vas termorezistent, ca să puteți băga totul la cuptor. Faceți câteva adâncituri și spargeți ouăle acolo (eu am pus în două vase și am folosit toate cele 4 ouă).

6

Puneți la cuptor pentru aproximativ 10-15 minute la 180°C, până ce ouăle sunt gătite.

7

Serviți cu pâine prăjită frecată cu usturoi.

Ingrediente

Baza :
 1 ceapă medie
 5 căței de usturoi
 1 ardei gras mediu
 1 conservă fasole Cannellini
 1 conservă roșii tăiate bucăți
 4 ouă
 2 ulei
 100 ml apă
Condimente :
 1 tsp chimen
 1 tsp boia afumată
 1 tsp zahăr brun/miere
 1 tsp sare
 ½ tsp piper
 ¼ tsp pudră de chilli
 ½ tsp curcuma (turmeric)
 1 legătură de pătrunjel

Indicații

1

Toate ingredientele se taie mărunt. Într-o tigaie se pune uleiul la încins, iar apoi se adaugă ceapa la călit pentru aproximativ 5 minute la foc mediu până devine sticloasă. Apoi se adaugă usturoiul și se mai lasă la călit pentru încă un minut, iar ulterior se adaugă ardeiul.

2

Toate condimentele se adaugă peste legume și se lasă la călit pentru 1 minut.

3

Peste legume se adaugă conserva de roșii și se lasă la foc mic pentru 5 minute.

4

Se adaugă conserva de fasole și apa și se lasă la foc mic încă 5 minute.

5

Dacă faceți totul într-o tigaie cu capac, puteți face acest pas direct pe plită/aragaz. Dacă nu, mutați compoziția într-un vas termorezistent, ca să puteți băga totul la cuptor. Faceți câteva adâncituri și spargeți ouăle acolo (eu am pus în două vase și am folosit toate cele 4 ouă).

6

Puneți la cuptor pentru aproximativ 10-15 minute la 180°C, până ce ouăle sunt gătite.

7

Serviți cu pâine prăjită frecată cu usturoi.

Shakshuka a-la-la-Lazarus