Shakshuka cu feta

AutorFlavor Tailors
DificultateÎncepător

Îmi doream de foarte mult timp să încerc shakshuka acasă și, în sfârșit i-a venit rândul! Nici nu îmi imaginam ce bunătate va ieși din ingrediente atât de simple! Eu am preferat să o parfumez cu chimion și scorțișoară pentru că mi se pare că merg de minune împreună, iar la final, am presărat feta și ceapă verde pentru a completa toate aromele. Să nu mai spun că pâinea frecată cu usturoi se asortează bine cu gălbenușul moale. Miam....ce bun a fost!

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare25 minuteTimp total35 minute

Ingrediente:

 50 ml vin alb
 1 ceapă mare
 3 căței de usturoi
 1 ardei roșu
 1 tsp boia afumată
 1 tsp chimion
 ¼ tsp scorțișoară
 fulgi de chili după gust
 sare și piper
 1 tsp zahăr brun
 400 ml conservă de roșii bucăți
 4 ouă
 1 ceapă verde
 100 gr brânză feta

Mod de preparare:

1

Curăță și taie ceapa și usturoiul mărunt și apoi taie ardeiul cubulețe. Călește ceapa și ardeiul roșu în puțin vin alb (asta daca vrei să eviți prăjirea in ulei) și când au prins culoare, adaugă și usturoiul.

2

Amestecă pentru aproximativ un minut și când usturoiul începe să miroase delicios, adaugă boiaua afumata, chimionul, chili, scorțișoara, sarea, piperul și zahărul brun (pentru a tăia din aciditatea roșiilor).

3

Amestecă bine și adaugă apoi conserva de roșii bucăți și vinul alb rămas și lasă să fiarbă pentru aproximativ 10-15 minute, să se înmoaie ardeii. Nu uita să mai amesteci din când în când.

4

Între timp, încinge cuptorul la 180 °C. Când legumele sunt făcute, fă cu ajutorul unei linguri. patru adâncituri în sosul de legume, presară jumătate din brânza feta sfărmițată și sparge în fiecare adâncitură câte un ou.

5

Dă la cuptor pentru aproximativ 5-10 minute, în funcție de cât de tare îți dorești să fie oul. Eu l-am lăsat moale. Când e gata, presară ceapă verde și brânză feta și servește cald.

6

Opțional: Pune puțin unt într-o tigaie și taie câteva felii de pâine în fâșii lungi, pe care prăjește-le apoi în unt până prind o culoare aurie. Taie un usturoi în jumătate și freacă cu el feliile de pâine, iar apoi înmoaie-le în gălbenușul moale. Mmmm...Poftă bună!

Ingrediente

 50 ml vin alb
 1 ceapă mare
 3 căței de usturoi
 1 ardei roșu
 1 tsp boia afumată
 1 tsp chimion
 ¼ tsp scorțișoară
 fulgi de chili după gust
 sare și piper
 1 tsp zahăr brun
 400 ml conservă de roșii bucăți
 4 ouă
 1 ceapă verde
 100 gr brânză feta

Indicații

1

Curăță și taie ceapa și usturoiul mărunt și apoi taie ardeiul cubulețe. Călește ceapa și ardeiul roșu în puțin vin alb (asta daca vrei să eviți prăjirea in ulei) și când au prins culoare, adaugă și usturoiul.

2

Amestecă pentru aproximativ un minut și când usturoiul începe să miroase delicios, adaugă boiaua afumata, chimionul, chili, scorțișoara, sarea, piperul și zahărul brun (pentru a tăia din aciditatea roșiilor).

3

Amestecă bine și adaugă apoi conserva de roșii bucăți și vinul alb rămas și lasă să fiarbă pentru aproximativ 10-15 minute, să se înmoaie ardeii. Nu uita să mai amesteci din când în când.

4

Între timp, încinge cuptorul la 180 °C. Când legumele sunt făcute, fă cu ajutorul unei linguri. patru adâncituri în sosul de legume, presară jumătate din brânza feta sfărmițată și sparge în fiecare adâncitură câte un ou.

5

Dă la cuptor pentru aproximativ 5-10 minute, în funcție de cât de tare îți dorești să fie oul. Eu l-am lăsat moale. Când e gata, presară ceapă verde și brânză feta și servește cald.

6

Opțional: Pune puțin unt într-o tigaie și taie câteva felii de pâine în fâșii lungi, pe care prăjește-le apoi în unt până prind o culoare aurie. Taie un usturoi în jumătate și freacă cu el feliile de pâine, iar apoi înmoaie-le în gălbenușul moale. Mmmm...Poftă bună!

Shakshuka cu feta