Shakshuka de primăvară sau cu ce mai avem prin frigider.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se taie felii subțiri cârnații, iar ceapa, usturoiul și ardeiul, mărunt.
Se adaugă în tigaia încinsă lingura de ulei de măsline, apoi cârnatul. După ce se rumenesc puțin, se scot din tigaie și se adaugă ardeiul, ceapa și usturoiul. Uleiul rămas în urma prăjirii cârnatului ar trebui sa fie suficient. In caz contrar, mai adăugați o lingură ulei de măsline.
Se sotează 5 minute legumele, după care se adaugă conserva de roșii și 2 degete apă, măsurate cu cutia de la conservă. Tot acum se adaugă înapoi cârnatul, sarea, piperul și fulgii de ardei.
După ce dau în clocot roșiile, se formează cu o lingură niște cuiburi pentru cele 4 ouă, apoi se introduce tigaia pentru 10-15 minute la cuptor, la foc mediu (180˚C).
Când este gata se adaugă brânza și patrunjelul și se servește caldă cu pâine prăjită sau lipii.
Ingrediente
Indicații
Se taie felii subțiri cârnații, iar ceapa, usturoiul și ardeiul, mărunt.
Se adaugă în tigaia încinsă lingura de ulei de măsline, apoi cârnatul. După ce se rumenesc puțin, se scot din tigaie și se adaugă ardeiul, ceapa și usturoiul. Uleiul rămas în urma prăjirii cârnatului ar trebui sa fie suficient. In caz contrar, mai adăugați o lingură ulei de măsline.
Se sotează 5 minute legumele, după care se adaugă conserva de roșii și 2 degete apă, măsurate cu cutia de la conservă. Tot acum se adaugă înapoi cârnatul, sarea, piperul și fulgii de ardei.
După ce dau în clocot roșiile, se formează cu o lingură niște cuiburi pentru cele 4 ouă, apoi se introduce tigaia pentru 10-15 minute la cuptor, la foc mediu (180˚C).
Când este gata se adaugă brânza și patrunjelul și se servește caldă cu pâine prăjită sau lipii.