Shakshuka Pe Plita

AutorDaniel Breda
DificultateÎncepător

O reteta cu baze Nord-Africane, poate aceasta este una din cele mai bune retete pe care le-am mancat. Asa ca daca nu ai incercat niciodata, te indemn sa o faci, nu o sa regreti.

ShareSalvează
O reteta cu origini Africane
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total25 minute

Ingrediente:

 5 oua
 2 cepe
 4 catei usturoi
 1 ardei rosu
 400 gr conserva rosii cubulete
 2 tbsp pasta de rosii
 1 tsp sare
 ½ tsp piper
 ½ tsp chili
 1 tsp chimion(nu chimen)
 1 tsp zahar
 1 legatura patrunjel

Mod de preparare:

1

Intr-o tigaie mare, calim ceapa tocata, ardeiul rosu taiat cubulete, sarea pentru 5 minute

2

Adaugam usturoi tocat, pasta de rosii si condimentele si calim pentru 2 minute, dupa care adaugam conserva de rosii si lasam la fiert 5 minute.

3

La final adugam cele 5 oua si acoperim tigaia cu un capac si lasam la foc mic pentru 5-8 minute in functie de cum vrem ouale ( moi sau tari).

Ingrediente

 5 oua
 2 cepe
 4 catei usturoi
 1 ardei rosu
 400 gr conserva rosii cubulete
 2 tbsp pasta de rosii
 1 tsp sare
 ½ tsp piper
 ½ tsp chili
 1 tsp chimion(nu chimen)
 1 tsp zahar
 1 legatura patrunjel

Indicații

1

Intr-o tigaie mare, calim ceapa tocata, ardeiul rosu taiat cubulete, sarea pentru 5 minute

2

Adaugam usturoi tocat, pasta de rosii si condimentele si calim pentru 2 minute, dupa care adaugam conserva de rosii si lasam la fiert 5 minute.

3

La final adugam cele 5 oua si acoperim tigaia cu un capac si lasam la foc mic pentru 5-8 minute in functie de cum vrem ouale ( moi sau tari).

Shakshuka Pe Plita