fbpx

Shakshuka Pe Plita

AutorDaniel Breda
DificultateÎncepător

O reteta cu baze Nord-Africane, poate aceasta este una din cele mai bune retete pe care le-am mancat. Asa ca daca nu ai incercat niciodata, te indemn sa o faci, nu o sa regreti.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire15 minsTimp Total25 mins

Ingrediente:

 5 oua
 2 cepe
 4 catei usturoi
 1 ardei rosu
 400 g conserva rosii cubulete
 2 linguri(ă) pasta de rosii
 1 linguriță(e) sare
 ½ linguriță(e) piper
 ½ linguriță(e) chili
 1 linguriță(e) chimion(nu chimen)
 1 linguriță(e) zahar
 1 legatura patrunjel

Mod de preparare:

1

Intr-o tigaie mare, calim ceapa tocata, ardeiul rosu taiat cubulete, sarea pentru 5 minute

2

Adaugam usturoi tocat, pasta de rosii si condimentele si calim pentru 2 minute, dupa care adaugam conserva de rosii si lasam la fiert 5 minute.

3

La final adugam cele 5 oua si acoperim tigaia cu un capac si lasam la foc mic pentru 5-8 minute in functie de cum vrem ouale ( moi sau tari).

Ingrediente

 5 oua
 2 cepe
 4 catei usturoi
 1 ardei rosu
 400 g conserva rosii cubulete
 2 linguri(ă) pasta de rosii
 1 linguriță(e) sare
 ½ linguriță(e) piper
 ½ linguriță(e) chili
 1 linguriță(e) chimion(nu chimen)
 1 linguriță(e) zahar
 1 legatura patrunjel

Direcții

1

Intr-o tigaie mare, calim ceapa tocata, ardeiul rosu taiat cubulete, sarea pentru 5 minute

2

Adaugam usturoi tocat, pasta de rosii si condimentele si calim pentru 2 minute, dupa care adaugam conserva de rosii si lasam la fiert 5 minute.

3

La final adugam cele 5 oua si acoperim tigaia cu un capac si lasam la foc mic pentru 5-8 minute in functie de cum vrem ouale ( moi sau tari).

Shakshuka Pe Plita