fbpx

Shakshuka

AutorLivia D.
DificultateÎncepător

Shakshuka este un mic dejun delicios, foarte usor de facut, de la care nu te-ai fi asteptat sa fie asa de gustos. Reteta poate fi adaptata cu ce legume ai prin camara sau iti este pofta.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire25 minsTimp Total35 mins

Ingrediente:

 3 g Oua
 300 g Rosii (din conserva sau proaspete)
 1 Ardei Kapia
 1 Ardei Gras
 1 Ceapa
 1 Catel de usturoi
 5 g Paprika Afumata
 5 g Oregano
 5 g Patrunjel
 5 g Boia iute
 5 g Sare
 5 g Piper

Mod de preparare:

1

Se taie ceapa marunt si se adauga intr-o lingura de ulei de masline in tigaie.

2

Se tine pe foc pana devine translucida.

3

Se adauga usturoiul tocat marunt si ce doi ardei tocatii cubulete.

4

Se tin pe foc aprox. 5 min., dupa care se adauga si rosiile.

5

Se adauga condimentele (mai putin patrunjelul) si se amesteca.

6

Se adauga cele 3 oua si se pune la cuptor pentru 10 minute la 180 de grade.

7

Se scoate de la cuptor, se adauga patrunjelul tocat si se poate servi.

Ingrediente

 3 g Oua
 300 g Rosii (din conserva sau proaspete)
 1 Ardei Kapia
 1 Ardei Gras
 1 Ceapa
 1 Catel de usturoi
 5 g Paprika Afumata
 5 g Oregano
 5 g Patrunjel
 5 g Boia iute
 5 g Sare
 5 g Piper

Direcții

1

Se taie ceapa marunt si se adauga intr-o lingura de ulei de masline in tigaie.

2

Se tine pe foc pana devine translucida.

3

Se adauga usturoiul tocat marunt si ce doi ardei tocatii cubulete.

4

Se tin pe foc aprox. 5 min., dupa care se adauga si rosiile.

5

Se adauga condimentele (mai putin patrunjelul) si se amesteca.

6

Se adauga cele 3 oua si se pune la cuptor pentru 10 minute la 180 de grade.

7

Se scoate de la cuptor, se adauga patrunjelul tocat si se poate servi.

Shakshuka