Shakshuka by Livia

AutorLivia D.
DificultateÎncepător

Shakshuka este un mic dejun delicios, foarte usor de facut, de la care nu te-ai fi asteptat sa fie asa de gustos. Reteta poate fi adaptata cu ce legume ai prin camara sau iti este pofta.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare25 minuteTimp total35 minute

Ingrediente:

 3 gr Oua
 300 gr Rosii (din conserva sau proaspete)
 1 Ardei Kapia
 1 Ardei Gras
 1 Ceapa
 1 Catel de usturoi
 5 gr Paprika Afumata
 5 gr Oregano
 5 gr Patrunjel
 5 gr Boia iute
 5 gr Sare
 5 gr Piper

Mod de preparare:

1

Se taie ceapa marunt si se adauga intr-o lingura de ulei de masline in tigaie.

2

Se tine pe foc pana devine translucida.

3

Se adauga usturoiul tocat marunt si ce doi ardei tocatii cubulete.

4

Se tin pe foc aprox. 5 min., dupa care se adauga si rosiile.

5

Se adauga condimentele (mai putin patrunjelul) si se amesteca.

6

Se adauga cele 3 oua si se pune la cuptor pentru 10 minute la 180 de grade.

7

Se scoate de la cuptor, se adauga patrunjelul tocat si se poate servi.

Ingrediente

 3 gr Oua
 300 gr Rosii (din conserva sau proaspete)
 1 Ardei Kapia
 1 Ardei Gras
 1 Ceapa
 1 Catel de usturoi
 5 gr Paprika Afumata
 5 gr Oregano
 5 gr Patrunjel
 5 gr Boia iute
 5 gr Sare
 5 gr Piper

Indicații

1

Se taie ceapa marunt si se adauga intr-o lingura de ulei de masline in tigaie.

2

Se tine pe foc pana devine translucida.

3

Se adauga usturoiul tocat marunt si ce doi ardei tocatii cubulete.

4

Se tin pe foc aprox. 5 min., dupa care se adauga si rosiile.

5

Se adauga condimentele (mai putin patrunjelul) si se amesteca.

6

Se adauga cele 3 oua si se pune la cuptor pentru 10 minute la 180 de grade.

7

Se scoate de la cuptor, se adauga patrunjelul tocat si se poate servi.

Shakshuka by Livia