Shaorma cu lipie de casa sau cum poti folosi intr-un mod creativ si delicios carnea de pui ramasa de la supa de pui cu taitei.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Punem faina intr-un bol si o amestecam cu praful de copt si sarea.
Adaugam untul taiat bucati si amestecam cu mana pana cand se omogenizeaza si bucatile de unt se topesc.
Adaugam apa. E bine sa nu o punem pe toata pentru ca s-ar putea sa nu fie nevoie. Amestecam pana cand se incorporeaza toata faina in aluat. Daca mai trebuie, adauga apa putin cate putin.
Punem faina pe blat si mutam compozitia acolo pentru a o putea framanta.
Dupa cateva minute, cand compozitia e omogena si nu se mai lipeste de maini, formam din ea un bulgare pe care il punem intr-un vas acoperit cu un prosop sau in folie alimentara.
Lasam aluatul 30 minute sa se odihneasca.
Dupa cele 30 minute, luam bucati mai mici din aluat pe care le intindem intr-un strat subtire. Pentru a impiedica aluatul sa se lipeasca, puneti putina faina inainte pe blat.
Eu am folosit o farfurie pentru a taia aluatul in forma rotunda, dar se poate si fara acest pas.
Incingeti o tigaie si adaugati un strop de ulei.
Puneti lipia in tigaie. Cand incep sa se formeze bule, intoarceti pe partea cealalta.
Intoarceti de mai multe ori de pe o parte pe alta pentru a nu lasa lipia sa se arda. Cand e putin rumenita pe ambele parti, se poate lua de pe foc.
Dupa ce lipiile sunt gata, mai trebuie umplute. Eu am folosit timpul in care aluatul s-a odhnit pentru a pregati ingredientele.
Luati cate o lipie pe rand, ungeti-o cu putin naut si adaugati cate putin din celelalte ingrediente.
Puteti pune si alte ingrediente care va plac cum ar fi porumb sau ardei iute.
Rulati shaorma si savutati-o.
Ingrediente
Indicații
Punem faina intr-un bol si o amestecam cu praful de copt si sarea.
Adaugam untul taiat bucati si amestecam cu mana pana cand se omogenizeaza si bucatile de unt se topesc.
Adaugam apa. E bine sa nu o punem pe toata pentru ca s-ar putea sa nu fie nevoie. Amestecam pana cand se incorporeaza toata faina in aluat. Daca mai trebuie, adauga apa putin cate putin.
Punem faina pe blat si mutam compozitia acolo pentru a o putea framanta.
Dupa cateva minute, cand compozitia e omogena si nu se mai lipeste de maini, formam din ea un bulgare pe care il punem intr-un vas acoperit cu un prosop sau in folie alimentara.
Lasam aluatul 30 minute sa se odihneasca.
Dupa cele 30 minute, luam bucati mai mici din aluat pe care le intindem intr-un strat subtire. Pentru a impiedica aluatul sa se lipeasca, puneti putina faina inainte pe blat.
Eu am folosit o farfurie pentru a taia aluatul in forma rotunda, dar se poate si fara acest pas.
Incingeti o tigaie si adaugati un strop de ulei.
Puneti lipia in tigaie. Cand incep sa se formeze bule, intoarceti pe partea cealalta.
Intoarceti de mai multe ori de pe o parte pe alta pentru a nu lasa lipia sa se arda. Cand e putin rumenita pe ambele parti, se poate lua de pe foc.
Dupa ce lipiile sunt gata, mai trebuie umplute. Eu am folosit timpul in care aluatul s-a odhnit pentru a pregati ingredientele.
Luati cate o lipie pe rand, ungeti-o cu putin naut si adaugati cate putin din celelalte ingrediente.
Puteti pune si alte ingrediente care va plac cum ar fi porumb sau ardei iute.
Rulati shaorma si savutati-o.