Shaorma cu lipie de casa

AutorCris
DificultateIntermediar

Shaorma cu lipie de casa sau cum poti folosi intr-un mod creativ si delicios carnea de pui ramasa de la supa de pui cu taitei.

ShareSave
Randamente3 porțiiTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total1 oră

Ingrediente:

Lipie :
 275 gr faina
 125 ml apa
 50 gr unt
 5 gr praf de copt
 ½ tsp sare
Umplutura :
 200 gr carne de pui
 150 gr humus
 varza razuita
 1-2fire de ceapa verde
 2 rosii
 1 ardei
 1 ridiche
Sos de iaurt :
 50 ml iaurt
 2-3 catei de usturoi

Mod de preparare:

Cum facem lipia?
1

Punem faina intr-un bol si o amestecam cu praful de copt si sarea.

2

Adaugam untul taiat bucati si amestecam cu mana pana cand se omogenizeaza si bucatile de unt se topesc.

3

Adaugam apa. E bine sa nu o punem pe toata pentru ca s-ar putea sa nu fie nevoie. Amestecam pana cand se incorporeaza toata faina in aluat. Daca mai trebuie, adauga apa putin cate putin.

4

Punem faina pe blat si mutam compozitia acolo pentru a o putea framanta.

5

Dupa cateva minute, cand compozitia e omogena si nu se mai lipeste de maini, formam din ea un bulgare pe care il punem intr-un vas acoperit cu un prosop sau in folie alimentara.

6

Lasam aluatul 30 minute sa se odihneasca.

7

Dupa cele 30 minute, luam bucati mai mici din aluat pe care le intindem intr-un strat subtire. Pentru a impiedica aluatul sa se lipeasca, puneti putina faina inainte pe blat.

8

Eu am folosit o farfurie pentru a taia aluatul in forma rotunda, dar se poate si fara acest pas.

9

Incingeti o tigaie si adaugati un strop de ulei.

10

Puneti lipia in tigaie. Cand incep sa se formeze bule, intoarceti pe partea cealalta.

11

Intoarceti de mai multe ori de pe o parte pe alta pentru a nu lasa lipia sa se arda. Cand e putin rumenita pe ambele parti, se poate lua de pe foc.

Pregatirea shaormei :
12

Dupa ce lipiile sunt gata, mai trebuie umplute. Eu am folosit timpul in care aluatul s-a odhnit pentru a pregati ingredientele.

13

Luati cate o lipie pe rand, ungeti-o cu putin naut si adaugati cate putin din celelalte ingrediente.

14

Puteti pune si alte ingrediente care va plac cum ar fi porumb sau ardei iute.

15

Rulati shaorma si savutati-o.

Ingrediente

Lipie :
 275 gr faina
 125 ml apa
 50 gr unt
 5 gr praf de copt
 ½ tsp sare
Umplutura :
 200 gr carne de pui
 150 gr humus
 varza razuita
 1-2fire de ceapa verde
 2 rosii
 1 ardei
 1 ridiche
Sos de iaurt :
 50 ml iaurt
 2-3 catei de usturoi

Indicații

Cum facem lipia?
1

Punem faina intr-un bol si o amestecam cu praful de copt si sarea.

2

Adaugam untul taiat bucati si amestecam cu mana pana cand se omogenizeaza si bucatile de unt se topesc.

3

Adaugam apa. E bine sa nu o punem pe toata pentru ca s-ar putea sa nu fie nevoie. Amestecam pana cand se incorporeaza toata faina in aluat. Daca mai trebuie, adauga apa putin cate putin.

4

Punem faina pe blat si mutam compozitia acolo pentru a o putea framanta.

5

Dupa cateva minute, cand compozitia e omogena si nu se mai lipeste de maini, formam din ea un bulgare pe care il punem intr-un vas acoperit cu un prosop sau in folie alimentara.

6

Lasam aluatul 30 minute sa se odihneasca.

7

Dupa cele 30 minute, luam bucati mai mici din aluat pe care le intindem intr-un strat subtire. Pentru a impiedica aluatul sa se lipeasca, puneti putina faina inainte pe blat.

8

Eu am folosit o farfurie pentru a taia aluatul in forma rotunda, dar se poate si fara acest pas.

9

Incingeti o tigaie si adaugati un strop de ulei.

10

Puneti lipia in tigaie. Cand incep sa se formeze bule, intoarceti pe partea cealalta.

11

Intoarceti de mai multe ori de pe o parte pe alta pentru a nu lasa lipia sa se arda. Cand e putin rumenita pe ambele parti, se poate lua de pe foc.

Pregatirea shaormei :
12

Dupa ce lipiile sunt gata, mai trebuie umplute. Eu am folosit timpul in care aluatul s-a odhnit pentru a pregati ingredientele.

13

Luati cate o lipie pe rand, ungeti-o cu putin naut si adaugati cate putin din celelalte ingrediente.

14

Puteti pune si alte ingrediente care va plac cum ar fi porumb sau ardei iute.

15

Rulati shaorma si savutati-o.

Shaorma cu lipie de casa