Shortbread cookies cu merișoare

Autormagda.srecipes
DificultateÎncepător

o rețetă cu aromă de Crăciun, sunt usor de făcut și sunt foarte gustoși și fragezi.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total25 minute

Ingrediente:

 200 gr faina
 100 gr unt 82%
 40 gr Zahar
 1 tsp coajă rasă de portocala
 2 extract de vanilie
 50 gr merișoare

Mod de preparare:

1

Ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei.

2

Mixăm untul cu zahărul până își dublează volumul, după care adăugăm aromele; coaja de portocală și vanilia.

3

Cernem făina, tocăm merișoarele și le adăugăm peste compoziția umedă.
Amestecăm ușor cu o spatulă, sau la mixer până se adună și formăm un aluat.

4

Cu ajutorul unei folii de bucătărie rulăm aluatul, lungimea trebuie sa fie intre 25-30 de cm, depinde cum dorim sa avem biscuiții, mai mari sau mai mici.
Dăm aluatul la frigider pentru 30 de minute sau chiar pana a 2 a zi.

5

Preîncălzim cuptorul la 170 de grade, taiem biscuiții de aproximativ 1 cm si ii punem pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

6

Coacem biscuiții timp de 15 minute.

Ingrediente

 200 gr faina
 100 gr unt 82%
 40 gr Zahar
 1 tsp coajă rasă de portocala
 2 extract de vanilie
 50 gr merișoare

Indicații

1

Ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei.

2

Mixăm untul cu zahărul până își dublează volumul, după care adăugăm aromele; coaja de portocală și vanilia.

3

Cernem făina, tocăm merișoarele și le adăugăm peste compoziția umedă.
Amestecăm ușor cu o spatulă, sau la mixer până se adună și formăm un aluat.

4

Cu ajutorul unei folii de bucătărie rulăm aluatul, lungimea trebuie sa fie intre 25-30 de cm, depinde cum dorim sa avem biscuiții, mai mari sau mai mici.
Dăm aluatul la frigider pentru 30 de minute sau chiar pana a 2 a zi.

5

Preîncălzim cuptorul la 170 de grade, taiem biscuiții de aproximativ 1 cm si ii punem pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

6

Coacem biscuiții timp de 15 minute.

Note

Shortbread cookies cu merișoare