fbpx

Shortbread cookies cu merișoare

Autormagda.srecipes
DificultateÎncepător

o rețetă cu aromă de Crăciun, sunt usor de făcut și sunt foarte gustoși și fragezi.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire15 minsTimp Total25 mins

Ingrediente:

 200 g faina
 100 g unt 82%
 40 g Zahar
 1 linguriță(e) coajă rasă de portocala
 2 extract de vanilie
 50 g merișoare

Mod de preparare:

1

Ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei.

2

Mixăm untul cu zahărul până își dublează volumul, după care adăugăm aromele; coaja de portocală și vanilia.

3

Cernem făina, tocăm merișoarele și le adăugăm peste compoziția umedă.
Amestecăm ușor cu o spatulă, sau la mixer până se adună și formăm un aluat.

4

Cu ajutorul unei folii de bucătărie rulăm aluatul, lungimea trebuie sa fie intre 25-30 de cm, depinde cum dorim sa avem biscuiții, mai mari sau mai mici.
Dăm aluatul la frigider pentru 30 de minute sau chiar pana a 2 a zi.

5

Preîncălzim cuptorul la 170 de grade, taiem biscuiții de aproximativ 1 cm si ii punem pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

6

Coacem biscuiții timp de 15 minute.

Ingrediente

 200 g faina
 100 g unt 82%
 40 g Zahar
 1 linguriță(e) coajă rasă de portocala
 2 extract de vanilie
 50 g merișoare

Direcții

1

Ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei.

2

Mixăm untul cu zahărul până își dublează volumul, după care adăugăm aromele; coaja de portocală și vanilia.

3

Cernem făina, tocăm merișoarele și le adăugăm peste compoziția umedă.
Amestecăm ușor cu o spatulă, sau la mixer până se adună și formăm un aluat.

4

Cu ajutorul unei folii de bucătărie rulăm aluatul, lungimea trebuie sa fie intre 25-30 de cm, depinde cum dorim sa avem biscuiții, mai mari sau mai mici.
Dăm aluatul la frigider pentru 30 de minute sau chiar pana a 2 a zi.

5

Preîncălzim cuptorul la 170 de grade, taiem biscuiții de aproximativ 1 cm si ii punem pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

6

Coacem biscuiții timp de 15 minute.

Shortbread cookies cu merișoare