fbpx

Sirop de muguri de brad

AvatarAutorDacu
DificultateÎncepător

Siropul de muguri de brad nediluat îi forte sănătos şi tratează multe afecţiuni: astm bronşic, bronşită cronică, faringită, laringită, tuse, răceală, amigdalită, gripă şi alergii

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire5 oreTimp Total5 ore 10 mins

Ingrediente:

 1 Mana plina de muguri
 750 g zahar

Mod de preparare:

1

Mugurii se culeg când au o dimensiune între 3 şi 5 cm, aici unde stăm în luna mai. În alte zone se culeg mai devreme. Se culege numai partea verde deschisă, mugurii noi formaţi, fără teaca maronie.

2

Se spală bine să dispară tăte impurităţile adunate pe muguri. Se pun într-o oală şi se adaugă apă atât cât să-i acopere şi încă două degete în plus. Se pun la fiert şi când încep să dea în clocot se reduce temperatura la minim şi se mai fierb încă o oră. Mugurii îşi vor schimba culorea pe măsură ce fierb.

3

Se ia oala deoparte şi se lasă 2-3 ore să stea, să iasă toată savorea din muguri. Se strecoră prin tifon dublu şi se storc bine. Se lasă sucul rezultat să mai zacă o oră, să se decanteze orice impuritate. Se pune sucul într-o oală – având grijă să aruncăm impurităţile – şi se adaugă zahărul.

4

Indiferent de cantitatea de muguri aleasă proporţia de zahăr este de 1 la 1, la un litru de suc se pune 1 kg. de zahăr. Se pune oala pe foc şi după ce începe să fiarbă iară se dă focul încet şi se fierbe până îşi închide culorea şi se îngroşă. Se tornă cald în sticle sau borcane şi se închide ermetic.

Ingrediente

 1 Mana plina de muguri
 750 g zahar

Direcții

1

Mugurii se culeg când au o dimensiune între 3 şi 5 cm, aici unde stăm în luna mai. În alte zone se culeg mai devreme. Se culege numai partea verde deschisă, mugurii noi formaţi, fără teaca maronie.

2

Se spală bine să dispară tăte impurităţile adunate pe muguri. Se pun într-o oală şi se adaugă apă atât cât să-i acopere şi încă două degete în plus. Se pun la fiert şi când încep să dea în clocot se reduce temperatura la minim şi se mai fierb încă o oră. Mugurii îşi vor schimba culorea pe măsură ce fierb.

3

Se ia oala deoparte şi se lasă 2-3 ore să stea, să iasă toată savorea din muguri. Se strecoră prin tifon dublu şi se storc bine. Se lasă sucul rezultat să mai zacă o oră, să se decanteze orice impuritate. Se pune sucul într-o oală – având grijă să aruncăm impurităţile – şi se adaugă zahărul.

4

Indiferent de cantitatea de muguri aleasă proporţia de zahăr este de 1 la 1, la un litru de suc se pune 1 kg. de zahăr. Se pune oala pe foc şi după ce începe să fiarbă iară se dă focul încet şi se fierbe până îşi închide culorea şi se îngroşă. Se tornă cald în sticle sau borcane şi se închide ermetic.

Sirop de muguri de brad