A ieșit foarte aromat și cu o consistență perfectă! Se face foarte simplu și destul de rapid. Ingredientele sunt pentru 300 ml de sirop.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Spălăm tijele de rubarbă și le tăiem în felii de 1 cm.
Le punem într-o cratiță, apoi turnăm zahărul peste ele.
Dăm drumul la foc mediu și lăsăm așa până se topește zahărul, amestecând ocazional.
După ce s-a topit zahărul, reducem focul la minim și lăsăm să fiarbă 15 minute.
După cele 15 minute, luăm de pe foc, adăugăm zeamă de lămâie și lăsăm să se răcorească 10 minute.
Punem toată compoziția într-o sită deasupra unui vas și o lăsăm să stea așa câteva ore pentru a se scurge bine.
După cele câteva ore mai presăm piureul și stoarcem bine ultimele picături de sirop.
Punem siropul în sticluțe sterilizate, apoi le sigilăm bine.
Ingrediente
Indicații
Spălăm tijele de rubarbă și le tăiem în felii de 1 cm.
Le punem într-o cratiță, apoi turnăm zahărul peste ele.
Dăm drumul la foc mediu și lăsăm așa până se topește zahărul, amestecând ocazional.
După ce s-a topit zahărul, reducem focul la minim și lăsăm să fiarbă 15 minute.
După cele 15 minute, luăm de pe foc, adăugăm zeamă de lămâie și lăsăm să se răcorească 10 minute.
Punem toată compoziția într-o sită deasupra unui vas și o lăsăm să stea așa câteva ore pentru a se scurge bine.
După cele câteva ore mai presăm piureul și stoarcem bine ultimele picături de sirop.
Punem siropul în sticluțe sterilizate, apoi le sigilăm bine.