fbpx

Sirop de rubarba

AutorSoare Elena
DificultateIntermediar

A iesit foarte aromat si cu o consistenta perfecta! Se face foarte simplu si destul de rapid. Ingredientele sunt pentru 300 ml de sirop.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire50 minsTimp Total1 oră

Ingrediente:

 500 g rubarba
 400 g zahar
 1 linguriță(e) zeama de lamaie

Mod de preparare:

1

Spalam tijele de rubarba si le taiem in felii de 1 cm.

2

Le punem intr-o cratita, apoi turnam zaharul peste ele.

3

Dam drumul la foc mediu si lasam asa pana se topeste zaharul, amestecand ocazional.

4

Dupa ce s-a topit zaharul, reducem focul la minim si lasam sa fiarba 15 minute.

5

Dupa cele 15 minute, luam de pe foc, adaugam zeama de lamaie si lasam sa se racoreasca 10 minute.

6

Punem toata compozitia intr-o sita deasupra unui vas si o lasam sa stea asa cateva ore pentru a se scurge bine.

7

Dupa cele cateva ore mai presam piureul si stoarcem bine ultimele picauri de sirop.

8

Punem siropul in sticlute sterilizate, apoi le sigilam bine.

Ingrediente

 500 g rubarba
 400 g zahar
 1 linguriță(e) zeama de lamaie

Direcții

1

Spalam tijele de rubarba si le taiem in felii de 1 cm.

2

Le punem intr-o cratita, apoi turnam zaharul peste ele.

3

Dam drumul la foc mediu si lasam asa pana se topeste zaharul, amestecand ocazional.

4

Dupa ce s-a topit zaharul, reducem focul la minim si lasam sa fiarba 15 minute.

5

Dupa cele 15 minute, luam de pe foc, adaugam zeama de lamaie si lasam sa se racoreasca 10 minute.

6

Punem toata compozitia intr-o sita deasupra unui vas si o lasam sa stea asa cateva ore pentru a se scurge bine.

7

Dupa cele cateva ore mai presam piureul si stoarcem bine ultimele picauri de sirop.

8

Punem siropul in sticlute sterilizate, apoi le sigilam bine.

Sirop de rubarba