Sirop de rubarbă

AutorSoare Elena
DificultateIntermediar

A ieșit foarte aromat și cu o consistență perfectă! Se face foarte simplu și destul de rapid. Ingredientele sunt pentru 300 ml de sirop.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare50 minuteTimp total1 oră

Ingrediente:

 500 gr rubarbă
 400 gr zahăr
 1 tsp zeamă de lămâie

Mod de preparare:

1

Spălăm tijele de rubarbă și le tăiem în felii de 1 cm.

2

Le punem într-o cratiță, apoi turnăm zahărul peste ele.

3

Dăm drumul la foc mediu și lăsăm așa până se topește zahărul, amestecând ocazional.

4

După ce s-a topit zahărul, reducem focul la minim și lăsăm să fiarbă 15 minute.

5

După cele 15 minute, luăm de pe foc, adăugăm zeamă de lămâie și lăsăm să se răcorească 10 minute.

6

Punem toată compoziția într-o sită deasupra unui vas și o lăsăm să stea așa câteva ore pentru a se scurge bine.

7

După cele câteva ore mai presăm piureul și stoarcem bine ultimele picături de sirop.

8

Punem siropul în sticluțe sterilizate, apoi le sigilăm bine.

Ingrediente

 500 gr rubarbă
 400 gr zahăr
 1 tsp zeamă de lămâie

Indicații

1

Spălăm tijele de rubarbă și le tăiem în felii de 1 cm.

2

Le punem într-o cratiță, apoi turnăm zahărul peste ele.

3

Dăm drumul la foc mediu și lăsăm așa până se topește zahărul, amestecând ocazional.

4

După ce s-a topit zahărul, reducem focul la minim și lăsăm să fiarbă 15 minute.

5

După cele 15 minute, luăm de pe foc, adăugăm zeamă de lămâie și lăsăm să se răcorească 10 minute.

6

Punem toată compoziția într-o sită deasupra unui vas și o lăsăm să stea așa câteva ore pentru a se scurge bine.

7

După cele câteva ore mai presăm piureul și stoarcem bine ultimele picături de sirop.

8

Punem siropul în sticluțe sterilizate, apoi le sigilăm bine.

Sirop de rubarbă