A iesit foarte aromat si cu o consistenta perfecta! Se face foarte simplu si destul de rapid. Ingredientele sunt pentru 300 ml de sirop.

Ingrediente:
Mod de preparare:
Spalam tijele de rubarba si le taiem in felii de 1 cm.
Le punem intr-o cratita, apoi turnam zaharul peste ele.
Dam drumul la foc mediu si lasam asa pana se topeste zaharul, amestecand ocazional.
Dupa ce s-a topit zaharul, reducem focul la minim si lasam sa fiarba 15 minute.
Dupa cele 15 minute, luam de pe foc, adaugam zeama de lamaie si lasam sa se racoreasca 10 minute.
Punem toata compozitia intr-o sita deasupra unui vas si o lasam sa stea asa cateva ore pentru a se scurge bine.
Dupa cele cateva ore mai presam piureul si stoarcem bine ultimele picauri de sirop.
Punem siropul in sticlute sterilizate, apoi le sigilam bine.
Ingrediente
Direcții
Spalam tijele de rubarba si le taiem in felii de 1 cm.
Le punem intr-o cratita, apoi turnam zaharul peste ele.
Dam drumul la foc mediu si lasam asa pana se topeste zaharul, amestecand ocazional.
Dupa ce s-a topit zaharul, reducem focul la minim si lasam sa fiarba 15 minute.
Dupa cele 15 minute, luam de pe foc, adaugam zeama de lamaie si lasam sa se racoreasca 10 minute.
Punem toata compozitia intr-o sita deasupra unui vas si o lasam sa stea asa cateva ore pentru a se scurge bine.
Dupa cele cateva ore mai presam piureul si stoarcem bine ultimele picauri de sirop.
Punem siropul in sticlute sterilizate, apoi le sigilam bine.