Socată

AutorBuzura
DificultateIntermediar

O băutură ideală servită proaspătă, dar care se poate congela fără să își piardă gustul.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare3 zileTimp total3 zile 10 minute

Ingrediente:

 20 Flori de soc
 5 Lămâi
 150 gr Zahăr

Mod de preparare:

1

Se topește zahărul în apă, de preferat într-un borcan de 5l, apoi se adaugă lămâile și florile și se completează cu apă aproape până la gura borcanului.

2

Se acoperă cu un tifon, ca să nu pătrund insectele, și se lasă la soare timp de 3 zile, după care se strecoară și se păstrează la rece.

Ingrediente

 20 Flori de soc
 5 Lămâi
 150 gr Zahăr

Indicații

1

Se topește zahărul în apă, de preferat într-un borcan de 5l, apoi se adaugă lămâile și florile și se completează cu apă aproape până la gura borcanului.

2

Se acoperă cu un tifon, ca să nu pătrund insectele, și se lasă la soare timp de 3 zile, după care se strecoară și se păstrează la rece.

Socată