Somon cu legume și năut

AutorNutriSquare
DificultateÎncepător

Idee sănătoasă, rapidă și ușoară de prânz sau cină.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total50 minute

Ingrediente:

 150 gr Somon proaspăt
 3 Năut din conservă
  Zucchini (aprox. 50g)
 34 Ciuperci chapignon proaspete
 23 Căței usturoi
 2 Ulei de măsline
 Pătrunjel proaspăt
 Sare, oregano

Mod de preparare:

1

Se încinge cuptorul la 250 grade Celsius.

2

Zucchini se taie felii de aprox 1 cm și se pun într-un vas cu 1 linguriță ulei de măsline, sare și usturoi tocat.

3

Se spală năutul și se lasă la scurs, apoi se condimentează cu sare, oregano și 1 linguriță ulei de măsline.

4

Se spală și se sărează peștele.

5

Pe o tavă tapetată cu hartie de copt se așează separat somonul și năutul. Lăsați puțin loc pe tavă pentru legume.

6

După 10 min adăugați zucchini și ciupercile. Pentru că se usucă în cuptor, am trecut ciupercile prin uleiul rămas de la zucchini.

7

Scoateți din cuptor după alte 15 min.

Poftă bună!

Ingrediente

 150 gr Somon proaspăt
 3 Năut din conservă
  Zucchini (aprox. 50g)
 34 Ciuperci chapignon proaspete
 23 Căței usturoi
 2 Ulei de măsline
 Pătrunjel proaspăt
 Sare, oregano

Indicații

1

Se încinge cuptorul la 250 grade Celsius.

2

Zucchini se taie felii de aprox 1 cm și se pun într-un vas cu 1 linguriță ulei de măsline, sare și usturoi tocat.

3

Se spală năutul și se lasă la scurs, apoi se condimentează cu sare, oregano și 1 linguriță ulei de măsline.

4

Se spală și se sărează peștele.

5

Pe o tavă tapetată cu hartie de copt se așează separat somonul și năutul. Lăsați puțin loc pe tavă pentru legume.

6

După 10 min adăugați zucchini și ciupercile. Pentru că se usucă în cuptor, am trecut ciupercile prin uleiul rămas de la zucchini.

7

Scoateți din cuptor după alte 15 min.

Poftă bună!

Somon cu legume și năut