Somon cu linte neagra

AutorRamona ram
DificultateIntermediar

Somon cu linte neagra, boabe de soia, salata de rucola cu ceapa verde, cartof dulce și quinoa

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire40 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total1 oră 10 minute

Ingrediente:

 150 gr Linte neagra fiarta
 100 gr Boabe de soia verzi
 150 gr Somon
 50 gr Rucola
 1 Ceapa verde
 3 Ulei de măsline
 Sare
 Piper
 Susan
 1 Cartof dulce
 1 mg Quinoa

Mod de preparare:

1

Pentru aceasta rețetă am folosit linte neagra de la conserva, pe care am scurs o și am tras o la tigaie cu ulei de măsline și sare, piper timp de 10 minute.
Boabele de soia, congelate, le am tras la tigaie ca și în cazul lintei împreună cu sare, piper și o lingura de ulei de masline.

2

Somonul se șterge de apa și se pune la cuptor pe foaie de copt după ce a fost condimentat și uns cu ulei și presărat cu susan. Peste somon am pus de asemenea putina zeama de lămâie și rozmarin și l am dat la cuptorul încins la 200 de grade timp de 15 minute. Daca pestele este tăiat mai gros este necesar sa fie ținut mai mult la cuptor.
Alături de peste am pus la cuptor și cartoful dulce decojit și tăiat în bucăți de aproximativ 3 cm.

3

Am fiert o măsură de quinoa cu doua masuri de apa. Mai întâi am pus apa la fiert și când a atins punctul de fierbere am adăugat quinoa. Aceasta a fiert 15-20 de minute pana a absorbit apa.

4

Din rucola și ceapa verde am făcut o salata, iar ulterior am așezat toate ingredientele pe un platou asa cum se vede în imaginea atașată.
Pofta bună!

Ingrediente

 150 gr Linte neagra fiarta
 100 gr Boabe de soia verzi
 150 gr Somon
 50 gr Rucola
 1 Ceapa verde
 3 Ulei de măsline
 Sare
 Piper
 Susan
 1 Cartof dulce
 1 mg Quinoa

Indicații

1

Pentru aceasta rețetă am folosit linte neagra de la conserva, pe care am scurs o și am tras o la tigaie cu ulei de măsline și sare, piper timp de 10 minute.
Boabele de soia, congelate, le am tras la tigaie ca și în cazul lintei împreună cu sare, piper și o lingura de ulei de masline.

2

Somonul se șterge de apa și se pune la cuptor pe foaie de copt după ce a fost condimentat și uns cu ulei și presărat cu susan. Peste somon am pus de asemenea putina zeama de lămâie și rozmarin și l am dat la cuptorul încins la 200 de grade timp de 15 minute. Daca pestele este tăiat mai gros este necesar sa fie ținut mai mult la cuptor.
Alături de peste am pus la cuptor și cartoful dulce decojit și tăiat în bucăți de aproximativ 3 cm.

3

Am fiert o măsură de quinoa cu doua masuri de apa. Mai întâi am pus apa la fiert și când a atins punctul de fierbere am adăugat quinoa. Aceasta a fiert 15-20 de minute pana a absorbit apa.

4

Din rucola și ceapa verde am făcut o salata, iar ulterior am așezat toate ingredientele pe un platou asa cum se vede în imaginea atașată.
Pofta bună!

Note

Somon cu linte neagra