Somon cu linte neagra, boabe de soia, salata de rucola cu ceapa verde, cartof dulce și quinoa
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pentru aceasta rețetă am folosit linte neagra de la conserva, pe care am scurs o și am tras o la tigaie cu ulei de măsline și sare, piper timp de 10 minute.
Boabele de soia, congelate, le am tras la tigaie ca și în cazul lintei împreună cu sare, piper și o lingura de ulei de masline.
Somonul se șterge de apa și se pune la cuptor pe foaie de copt după ce a fost condimentat și uns cu ulei și presărat cu susan. Peste somon am pus de asemenea putina zeama de lămâie și rozmarin și l am dat la cuptorul încins la 200 de grade timp de 15 minute. Daca pestele este tăiat mai gros este necesar sa fie ținut mai mult la cuptor.
Alături de peste am pus la cuptor și cartoful dulce decojit și tăiat în bucăți de aproximativ 3 cm.
Am fiert o măsură de quinoa cu doua masuri de apa. Mai întâi am pus apa la fiert și când a atins punctul de fierbere am adăugat quinoa. Aceasta a fiert 15-20 de minute pana a absorbit apa.
Din rucola și ceapa verde am făcut o salata, iar ulterior am așezat toate ingredientele pe un platou asa cum se vede în imaginea atașată.
Pofta bună!
Ingrediente
Indicații
Pentru aceasta rețetă am folosit linte neagra de la conserva, pe care am scurs o și am tras o la tigaie cu ulei de măsline și sare, piper timp de 10 minute.
Boabele de soia, congelate, le am tras la tigaie ca și în cazul lintei împreună cu sare, piper și o lingura de ulei de masline.
Somonul se șterge de apa și se pune la cuptor pe foaie de copt după ce a fost condimentat și uns cu ulei și presărat cu susan. Peste somon am pus de asemenea putina zeama de lămâie și rozmarin și l am dat la cuptorul încins la 200 de grade timp de 15 minute. Daca pestele este tăiat mai gros este necesar sa fie ținut mai mult la cuptor.
Alături de peste am pus la cuptor și cartoful dulce decojit și tăiat în bucăți de aproximativ 3 cm.
Am fiert o măsură de quinoa cu doua masuri de apa. Mai întâi am pus apa la fiert și când a atins punctul de fierbere am adăugat quinoa. Aceasta a fiert 15-20 de minute pana a absorbit apa.
Din rucola și ceapa verde am făcut o salata, iar ulterior am așezat toate ingredientele pe un platou asa cum se vede în imaginea atașată.
Pofta bună!