fbpx

Somon cu linte neagra

AutorRamona ram
DificultateIntermediar

Somon cu linte neagra, boabe de soia, salata de rucola cu ceapa verde, cartof dulce și quinoa

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare40 minsTimp de gătire / răcire30 minsTimp Total1 oră 10 mins

Ingrediente:

 150 g Linte neagra fiarta
 100 g Boabe de soia verzi
 150 g Somon
 50 g Rucola
 1 Ceapa verde
 3 Ulei de măsline
 Sare
 Piper
 Susan
 1 Cartof dulce
 1 mg Quinoa

Mod de preparare:

1

Pentru aceasta rețetă am folosit linte neagra de la conserva, pe care am scurs o și am tras o la tigaie cu ulei de măsline și sare, piper timp de 10 minute.
Boabele de soia, congelate, le am tras la tigaie ca și în cazul lintei împreună cu sare, piper și o lingura de ulei de masline.

2

Somonul se șterge de apa și se pune la cuptor pe foaie de copt după ce a fost condimentat și uns cu ulei și presărat cu susan. Peste somon am pus de asemenea putina zeama de lămâie și rozmarin și l am dat la cuptorul încins la 200 de grade timp de 15 minute. Daca pestele este tăiat mai gros este necesar sa fie ținut mai mult la cuptor.
Alături de peste am pus la cuptor și cartoful dulce decojit și tăiat în bucăți de aproximativ 3 cm.

3

Am fiert o măsură de quinoa cu doua masuri de apa. Mai întâi am pus apa la fiert și când a atins punctul de fierbere am adăugat quinoa. Aceasta a fiert 15-20 de minute pana a absorbit apa.

4

Din rucola și ceapa verde am făcut o salata, iar ulterior am așezat toate ingredientele pe un platou asa cum se vede în imaginea atașată.
Pofta bună!

Ingrediente

 150 g Linte neagra fiarta
 100 g Boabe de soia verzi
 150 g Somon
 50 g Rucola
 1 Ceapa verde
 3 Ulei de măsline
 Sare
 Piper
 Susan
 1 Cartof dulce
 1 mg Quinoa

Direcții

1

Pentru aceasta rețetă am folosit linte neagra de la conserva, pe care am scurs o și am tras o la tigaie cu ulei de măsline și sare, piper timp de 10 minute.
Boabele de soia, congelate, le am tras la tigaie ca și în cazul lintei împreună cu sare, piper și o lingura de ulei de masline.

2

Somonul se șterge de apa și se pune la cuptor pe foaie de copt după ce a fost condimentat și uns cu ulei și presărat cu susan. Peste somon am pus de asemenea putina zeama de lămâie și rozmarin și l am dat la cuptorul încins la 200 de grade timp de 15 minute. Daca pestele este tăiat mai gros este necesar sa fie ținut mai mult la cuptor.
Alături de peste am pus la cuptor și cartoful dulce decojit și tăiat în bucăți de aproximativ 3 cm.

3

Am fiert o măsură de quinoa cu doua masuri de apa. Mai întâi am pus apa la fiert și când a atins punctul de fierbere am adăugat quinoa. Aceasta a fiert 15-20 de minute pana a absorbit apa.

4

Din rucola și ceapa verde am făcut o salata, iar ulterior am așezat toate ingredientele pe un platou asa cum se vede în imaginea atașată.
Pofta bună!

Somon cu linte neagra