Somon cu rosii si spanac

Autorbiancaajitaru
DificultateIntermediar

O idee super buna pentru un pranz sau o cina. O sa va placa mult aceasta reteta!

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total50 minute

Ingrediente:

 250 gr somon
 150 gr rosii cherry
 70 gr baby spanac
 5 gr sare
 5 gr piper
 30 gr unt
 10 gr usturoi granulat
 150 ml smantana de gatit

Mod de preparare:

1

Incingem o tigaie cu 2 linguri de ulei de masline. Bucatile de somon le condimentam cu sare si piper, le asezam in tigaie cu partea cu pielea. Prajim timp de 3-4 minute pe fiecare parte.

2

Scoatem somonul pe o farfurie in momentul in care este usor rumenit. Adaugam untul si asteptam sa se topeasca. Cand untul s-a topit, adaugam jumatatile de rosii. Condimentam cu sare si piper si gaitm timp de 3 minute. Adaugam spanacul si smantana lichida, amestecam si gatim la foc mic 5 minute.

3

Adaugam in tigaie din nou somonul si lasam pe foc 5 minute, apoi oprim focul. In acest timp, acoperim din cand in cand somonul cu sos.

Ingrediente

 250 gr somon
 150 gr rosii cherry
 70 gr baby spanac
 5 gr sare
 5 gr piper
 30 gr unt
 10 gr usturoi granulat
 150 ml smantana de gatit

Indicații

1

Incingem o tigaie cu 2 linguri de ulei de masline. Bucatile de somon le condimentam cu sare si piper, le asezam in tigaie cu partea cu pielea. Prajim timp de 3-4 minute pe fiecare parte.

2

Scoatem somonul pe o farfurie in momentul in care este usor rumenit. Adaugam untul si asteptam sa se topeasca. Cand untul s-a topit, adaugam jumatatile de rosii. Condimentam cu sare si piper si gaitm timp de 3 minute. Adaugam spanacul si smantana lichida, amestecam si gatim la foc mic 5 minute.

3

Adaugam in tigaie din nou somonul si lasam pe foc 5 minute, apoi oprim focul. In acest timp, acoperim din cand in cand somonul cu sos.

Somon cu rosii si spanac