Somonul dulce cu un sos cremă de unt cu muștar și lămâie este o rețetă de cină rapidă și ușoară! Veți bea sosul direct din tigaie, atât este de bun! O rețetă de somon perfectă pentru nopțile de săptămână aglomerate când nu ai timp să gătești.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Încingem tigaia. Ștergem somonul cu un prosop de hârtie. Combinăm sucul de lămâie, uleiul de măsline, usturoiul și vinul într-un castron mic.
Dăm somonul prin amestec și îl punem în tigaie. Se condimentează cu un praf bun de sare și piper. Îl ținem în tigaie timp de 10-12 minute sau până când somonul este rumenit.
În timp ce somonul se face în tigaie, topim untul într-o oală mică la foc mediu.
Adăugăm usturoiul tocat, crenguța de cimbru și gătim până când este parfumat (30 de secunde).
Se toarnă vinul și se lasă 2-3 minute până când începe să se reducă. Adăugăm muștarul și boabele de muștar, amestecăm și lăsăm un minut și apoi adăugăm smântâna ș gătim până când sosul se îngroașă ușor.
Oprim focul și turnăm sosul peste somonul gătit în tigaie.
Ornam cu pătrunjel.
Ingrediente
Indicații
Încingem tigaia. Ștergem somonul cu un prosop de hârtie. Combinăm sucul de lămâie, uleiul de măsline, usturoiul și vinul într-un castron mic.
Dăm somonul prin amestec și îl punem în tigaie. Se condimentează cu un praf bun de sare și piper. Îl ținem în tigaie timp de 10-12 minute sau până când somonul este rumenit.
În timp ce somonul se face în tigaie, topim untul într-o oală mică la foc mediu.
Adăugăm usturoiul tocat, crenguța de cimbru și gătim până când este parfumat (30 de secunde).
Se toarnă vinul și se lasă 2-3 minute până când începe să se reducă. Adăugăm muștarul și boabele de muștar, amestecăm și lăsăm un minut și apoi adăugăm smântâna ș gătim până când sosul se îngroașă ușor.
Oprim focul și turnăm sosul peste somonul gătit în tigaie.
Ornam cu pătrunjel.