fbpx

Somon în sos de unt cu muștar și lămâie

AutorSoare Elena
DificultateIntermediar

Somonul dulce cu un sos cremă de unt cu muștar și lămâie este o rețetă de cină rapidă și ușoară! Veți bea sosul direct din tigaie, atât este de bun! O rețetă de somon perfectă pentru nopțile de săptămână aglomerate când nu ai timp să gătești.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare5 minsTimp de gătire / răcire20 minsTimp Total25 mins

Ingrediente:

 300 g file de somon
 zeamă de la jumătate de lămâie
 1 linguri(ă) ulei de măsline
 1 linguri(ă) usturoi tocat
 2 linguri(ă) vin alb sec
 5 frunze pătrunjel proaspăt tocat
 sare și piper după gust
Sos
 1 linguri(ă) unt
 5 căței de usturoi
 2 linguri(ă) vin alb sec
 3 linguri(ă) muștar
 1 linguriță(e) boabe de muștar
 100 ml smântână pentru gătit
 1 crenguță de cimbru proaspăt

Mod de preparare:

1

Încingem tigaia. Ștergem somonul cu un prosop de hârtie. Combinăm sucul de lămâie, uleiul de măsline, usturoiul și vinul într-un castron mic.

2

Dăm somonul prin amestec și îl punem în tigaie. Se condimentează cu un praf bun de sare și piper. Îl ținem în tigaie timp de 10-12 minute sau până când somonul este rumenit.

3

În timp ce somonul se face în tigaie, topim untul într-o oală mică la foc mediu.

4

Adăugăm usturoiul tocat, crenguța de cimbru și gătim până când este parfumat (30 de secunde).

5

Se toarnă vinul și se lasă 2-3 minute până când începe să se reducă. Adăugăm muștarul și boabele de muștar, amestecăm și lăsăm un minut și apoi adăugăm smântâna ș gătim până când sosul se îngroașă ușor.

6

Oprim focul și turnăm sosul peste somonul gătit în tigaie.

7

Ornam cu pătrunjel.

Ingrediente

 300 g file de somon
 zeamă de la jumătate de lămâie
 1 linguri(ă) ulei de măsline
 1 linguri(ă) usturoi tocat
 2 linguri(ă) vin alb sec
 5 frunze pătrunjel proaspăt tocat
 sare și piper după gust
Sos
 1 linguri(ă) unt
 5 căței de usturoi
 2 linguri(ă) vin alb sec
 3 linguri(ă) muștar
 1 linguriță(e) boabe de muștar
 100 ml smântână pentru gătit
 1 crenguță de cimbru proaspăt

Direcții

1

Încingem tigaia. Ștergem somonul cu un prosop de hârtie. Combinăm sucul de lămâie, uleiul de măsline, usturoiul și vinul într-un castron mic.

2

Dăm somonul prin amestec și îl punem în tigaie. Se condimentează cu un praf bun de sare și piper. Îl ținem în tigaie timp de 10-12 minute sau până când somonul este rumenit.

3

În timp ce somonul se face în tigaie, topim untul într-o oală mică la foc mediu.

4

Adăugăm usturoiul tocat, crenguța de cimbru și gătim până când este parfumat (30 de secunde).

5

Se toarnă vinul și se lasă 2-3 minute până când începe să se reducă. Adăugăm muștarul și boabele de muștar, amestecăm și lăsăm un minut și apoi adăugăm smântâna ș gătim până când sosul se îngroașă ușor.

6

Oprim focul și turnăm sosul peste somonul gătit în tigaie.

7

Ornam cu pătrunjel.

Somon în sos de unt cu muștar și lămâie