Somon prajit cu fistic, pireu de mazare si orez salbatic

Autorvargamilan
DificultateÎncepător

O idee de pranz delicios.

ShareSave
Randamente2 porțiiTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total50 minute

Ingrediente:

 200 gr somom
 15 gr mazare
 25 gr fistic
 10 gr marar
 1 lamaie
 150 gr orez salbatic
 1 tsp menta
 1 tbsp usturoi macinat.
 30 gr unt

Mod de preparare:

1

Punem la fiert orezul salbatic. Pentru 150 de grame folosim 300 de ml apa.

2

Intr-e timp punem somonul la marinat cu zeama de lamaie pentru 20 de minute.

3

Punem la fiert si mazare pentru 13 minute, dupa ce fiert punen intr-un blender impreuna cu 30 de grame de unt si un pic de menta.

4

Scoatem somonul din zeama de lamaie, pune intr-o tava, si punem fisticul maruntit peste somon. Punem in cuptor preinclazit la 180˚C pentru 10 minute.

5

Facem un sos rapid, din smantama, marar si usturoi macinat, amestecam bine.

Ingrediente

 200 gr somom
 15 gr mazare
 25 gr fistic
 10 gr marar
 1 lamaie
 150 gr orez salbatic
 1 tsp menta
 1 tbsp usturoi macinat.
 30 gr unt

Indicații

1

Punem la fiert orezul salbatic. Pentru 150 de grame folosim 300 de ml apa.

2

Intr-e timp punem somonul la marinat cu zeama de lamaie pentru 20 de minute.

3

Punem la fiert si mazare pentru 13 minute, dupa ce fiert punen intr-un blender impreuna cu 30 de grame de unt si un pic de menta.

4

Scoatem somonul din zeama de lamaie, pune intr-o tava, si punem fisticul maruntit peste somon. Punem in cuptor preinclazit la 180˚C pentru 10 minute.

5

Facem un sos rapid, din smantama, marar si usturoi macinat, amestecam bine.

Note

Somon prajit cu fistic, pireu de mazare si orez salbatic