Un sos pe care il putem folosi atat la cartofi prajiti/la cuptor sau la chipsuri.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Intr-un bol punem bicarbonatul de sodiu si zeama de lamaie. Amestecam pana cand obtinem un lichid omogen, fara bule.
Intr-o cratita topim untul la foc mic si apoi adaugam faina. Amestecam cu telul pana cand se formeaza o pasta.
Am turnat treptat 100 ml de lapte rece si am amestecat sosul pana cand nu a mai avut cocoloase. L-am lasat la fiert pentru 5 minute sa nu se simta gustul de faina. In acest timp am pus restul de 100 ml de lapte la fiert.
Dupa cele 5 minute la foc mic, am adaugat amestecul de bicarbonat de sodiu cu zeama de lamaie si am omogenizat foarte bine sosul, apoi am oprit focul.
Am adaugat treptat Cheddar-ul (pe care l-am dat pe razatoare) si am amestecat continuu cu telul pana cand am pus tot Cheddar-ul. Sosul este gata! Enjoy!
Ingrediente
Indicații
Intr-un bol punem bicarbonatul de sodiu si zeama de lamaie. Amestecam pana cand obtinem un lichid omogen, fara bule.
Intr-o cratita topim untul la foc mic si apoi adaugam faina. Amestecam cu telul pana cand se formeaza o pasta.
Am turnat treptat 100 ml de lapte rece si am amestecat sosul pana cand nu a mai avut cocoloase. L-am lasat la fiert pentru 5 minute sa nu se simta gustul de faina. In acest timp am pus restul de 100 ml de lapte la fiert.
Dupa cele 5 minute la foc mic, am adaugat amestecul de bicarbonat de sodiu cu zeama de lamaie si am omogenizat foarte bine sosul, apoi am oprit focul.
Am adaugat treptat Cheddar-ul (pe care l-am dat pe razatoare) si am amestecat continuu cu telul pana cand am pus tot Cheddar-ul. Sosul este gata! Enjoy!