Acest sos se poate păstra câteva săptămâni la frigider și se potrivește cu o mulțime de alte preparate specifice Crăciunului, precum friptura de porc la cuptor. Îl poți servi și alături de brânzeturi.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Folosește o răzătoare sau un cuțit econom pentru a decoji portocala, apoi toacă fin coaja obținută și pune-o deoparte, alături de ghimbir. Taie portocala în jumătate și stoarce zeama.
Pune zeama de portocală și zahărul într-o crăticioară și fierbe-le încet până obții un caramel. Adaugă coaja rasă și ghimbirul, mai lasă pe foc 1 minut, apoi pune merișoarele și vinul de Porto, dacă folosești. Acoperă crăticioara cu capac și lasă pe foc mare timp de 5 minute, până când fructele încep să se zdrobească, fără să își piardă textura. Lasă totul să se răcească și servește alături de curcan.
Ingrediente
Indicații
Folosește o răzătoare sau un cuțit econom pentru a decoji portocala, apoi toacă fin coaja obținută și pune-o deoparte, alături de ghimbir. Taie portocala în jumătate și stoarce zeama.
Pune zeama de portocală și zahărul într-o crăticioară și fierbe-le încet până obții un caramel. Adaugă coaja rasă și ghimbirul, mai lasă pe foc 1 minut, apoi pune merișoarele și vinul de Porto, dacă folosești. Acoperă crăticioara cu capac și lasă pe foc mare timp de 5 minute, până când fructele încep să se zdrobească, fără să își piardă textura. Lasă totul să se răcească și servește alături de curcan.