fbpx

Sos de vin alb

AvatarAutorAna I
DificultateÎncepător

Seamănă cu sosul bechamel, dar are şi vin. Avantajul îi că se face repede.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de gătire / răcire10 minsTimp Total10 mins

Ingrediente:

 1 mg vin alb
 1 mg lapte
 30 g unt
 1 linguri(ă) faina
 ½ linguriță(e) nucsoara

Mod de preparare:

1

Se pune pe foc mic o tigaie mai adâncă sau o oală şi se pune untul. Când începe să se topască se adaugă vinul. Până începe să fiarba, se freacă bine in alt vas, laptele şi nucşoara până dispar gogoloşele. Se bagă şi zama asta la fert şi se lasă până se îngroşă.

2

Noi am mâncat sosul cu tortelloni umplute cu ricotta şi spanac.

Ingrediente

 1 mg vin alb
 1 mg lapte
 30 g unt
 1 linguri(ă) faina
 ½ linguriță(e) nucsoara

Direcții

1

Se pune pe foc mic o tigaie mai adâncă sau o oală şi se pune untul. Când începe să se topască se adaugă vinul. Până începe să fiarba, se freacă bine in alt vas, laptele şi nucşoara până dispar gogoloşele. Se bagă şi zama asta la fert şi se lasă până se îngroşă.

2

Noi am mâncat sosul cu tortelloni umplute cu ricotta şi spanac.

Sos de vin alb