Sos pesto

AutorViorica Ionescu
DificultateÎncepător

Intrucat tufele de busuioc alimentar din gradina au fost extrem de bogate am decis ca, pe langa nelipsitul busuioc uscat, sa pregatesc si acest sos delicios care se poate folosi la diverse preparate precum cele cu paste, fripturi, bruschete etc.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire5 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total20 minute

Ingrediente:

 500 gr Busuioc
 50 gr Seminte Pin
 80 gr Branza Grana Panado
 50 gr Parmezan Ras
 100 ml Ulei Masline
 20 gr Sare de mare

Mod de preparare:

1

Ingredientele se pun in blender si se mixeaza pana obtinem o pasta omogena usor fluida.Sarea si piperul se pun la final pentru a potrivi gustul asa cum place fiecaruia.

2

Cantitatea de ulei de masline se poate suplimenta in functie de cantitatea de busuioc si de cat de fluid dorim sosul.

Sosul pesto obtinut se poate folosi imediat sau se portioneaza in borcanase mici pe care le capsam si le depozitam in congelator pentru cca 2-3 luni.

Ingrediente

 500 gr Busuioc
 50 gr Seminte Pin
 80 gr Branza Grana Panado
 50 gr Parmezan Ras
 100 ml Ulei Masline
 20 gr Sare de mare

Indicații

1

Ingredientele se pun in blender si se mixeaza pana obtinem o pasta omogena usor fluida.Sarea si piperul se pun la final pentru a potrivi gustul asa cum place fiecaruia.

2

Cantitatea de ulei de masline se poate suplimenta in functie de cantitatea de busuioc si de cat de fluid dorim sosul.

Sosul pesto obtinut se poate folosi imediat sau se portioneaza in borcanase mici pe care le capsam si le depozitam in congelator pentru cca 2-3 luni.

Sos pesto