Sos salsa

AutorLili
DificultateIntermediar

Un sos perfect!

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare50 minuteTimp total1 oră 10 minute

Ingrediente:

 500 gr ardei kapia
 500 gr zahar
 500 ml otet
 cimbru si piper dupa gust
 5 frunze busuioc
 2 ardei iuti rosii
 2 tsp amidon de porumb
 100 ml apa

Mod de preparare:

1

Se curata ardeiul kapia si ardeiul iute de samburi. Se mixeaza cu ajutorului unui robot de bucatarie pana la consistenta dorita. Impreuna cu acestea mixam si busuiocul.

2

Intr-o oala punem pe foc otetul si zaharul. Lasam sa fiarba aproximativ 10 minute.

3

Dupa cele 10 minute, adaugam ardeii mixati. Am amestecat din cand in cand. Dupa aproximativ 30 de minute, am amestecam amidonul cu apa si il turnam in oala si lasam in continuare la fiert.

4

Am pus dupa gust piper si cimbru. Am mai lasat sa dea 3 clocote si apoi l-am turnat fierbinte in borcane. Am inchis bine borcanele si le-am lasat la racit.

Ingrediente

 500 gr ardei kapia
 500 gr zahar
 500 ml otet
 cimbru si piper dupa gust
 5 frunze busuioc
 2 ardei iuti rosii
 2 tsp amidon de porumb
 100 ml apa

Indicații

1

Se curata ardeiul kapia si ardeiul iute de samburi. Se mixeaza cu ajutorului unui robot de bucatarie pana la consistenta dorita. Impreuna cu acestea mixam si busuiocul.

2

Intr-o oala punem pe foc otetul si zaharul. Lasam sa fiarba aproximativ 10 minute.

3

Dupa cele 10 minute, adaugam ardeii mixati. Am amestecat din cand in cand. Dupa aproximativ 30 de minute, am amestecam amidonul cu apa si il turnam in oala si lasam in continuare la fiert.

4

Am pus dupa gust piper si cimbru. Am mai lasat sa dea 3 clocote si apoi l-am turnat fierbinte in borcane. Am inchis bine borcanele si le-am lasat la racit.

Sos salsa