fbpx

Sos tzatziki

AutorDecebal
DificultateÎncepător

Sosul Tzatziki pregatit in casa e gata in maxim 15 minute si e in mod cert mult mai sanatos decat sosurile din comert. E important insa sa-l lasi la frigider dupa ce il prepari, pentru ca aromele ingredientelor sa se intrepatrunda.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare5 minsTimp de gătire / răcire10 minsTimp Total15 mins

Ingrediente:

 450 g iaurt grecesc
 1 castravete
 3 catei usturoi
 sucul de la o jumatate de lamaie
 1 legatura marar
 sare, piper

Mod de preparare:

1

Curata si rade castravetele, presara sare deasupra, amesteca si lasa castravetele deoparte pentru 10 minute, după care strecoară surplusul de apă pe care l-a lasat.

Amesteca iaurtul cu usturoiul drobit si castravetele.

Toaca mararul, adauga-l si potriveste sosul de sare si piper, apoi acopera-l si da-l la frigider pentru minim 3 ore inainte de a-l servi.

Ingrediente

 450 g iaurt grecesc
 1 castravete
 3 catei usturoi
 sucul de la o jumatate de lamaie
 1 legatura marar
 sare, piper

Direcții

1

Curata si rade castravetele, presara sare deasupra, amesteca si lasa castravetele deoparte pentru 10 minute, după care strecoară surplusul de apă pe care l-a lasat.

Amesteca iaurtul cu usturoiul drobit si castravetele.

Toaca mararul, adauga-l si potriveste sosul de sare si piper, apoi acopera-l si da-l la frigider pentru minim 3 ore inainte de a-l servi.

Sos tzatziki