Spaghete cu creveți

AutorAlinPriceputu
DificultateÎncepător

Când spun paste, mă gândesc la ceva fresh, sățios, ușor și rapid de preparat.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare12 minuteTimp total22 minute

Ingrediente:

 70 gr spaghete
 10 creveți
 10 scoici
 5 căței de usturoi
 ½ ardei kapia
 ½ legătură pătrunjel
 1 ardei chili
 10 roșii cherry
 2 linguri ulei de măsline
 1 cubuleț unt

Mod de preparare:

1

Se fierb pastele cu o linguriță de sare conform timpului specificat pe ambalaj.
Eu le fierb cu 2 minute mai puțin și le țin în apa fierbinte până le amestec cu resul ingredientelor.

2

Usturoiul, ardeiul kapia și chili se taie în fâșii cât mai subțiri. Curățați bine scoicile de alge și spălați de nisip. Roșiile se taie în patru. Pătrunjelul se toacă mărunt.

3

În cele 2 linguri de ulei prăjim usturoiul, ardeiul, scoicile și creveții.
Când sunt gata adăugăm pastele și 4 linguri din apa în care au fiert.

4

Pentru prospețimea și cremozitatea sosului adăugăm la sfârșit cubulețul de unt, roșiile tăiate și pătrunjelul tocat.

5

Opriți focul, amestecați 1 minut până se topește untul și se omogenizează sosul.

Ingrediente

 70 gr spaghete
 10 creveți
 10 scoici
 5 căței de usturoi
 ½ ardei kapia
 ½ legătură pătrunjel
 1 ardei chili
 10 roșii cherry
 2 linguri ulei de măsline
 1 cubuleț unt

Indicații

1

Se fierb pastele cu o linguriță de sare conform timpului specificat pe ambalaj.
Eu le fierb cu 2 minute mai puțin și le țin în apa fierbinte până le amestec cu resul ingredientelor.

2

Usturoiul, ardeiul kapia și chili se taie în fâșii cât mai subțiri. Curățați bine scoicile de alge și spălați de nisip. Roșiile se taie în patru. Pătrunjelul se toacă mărunt.

3

În cele 2 linguri de ulei prăjim usturoiul, ardeiul, scoicile și creveții.
Când sunt gata adăugăm pastele și 4 linguri din apa în care au fiert.

4

Pentru prospețimea și cremozitatea sosului adăugăm la sfârșit cubulețul de unt, roșiile tăiate și pătrunjelul tocat.

5

Opriți focul, amestecați 1 minut până se topește untul și se omogenizează sosul.

Spaghete cu creveți