fbpx

Spaghete cu creveți

AutorAlinPriceputu
DificultateÎncepător

Când spun paste, mă gândesc la ceva fresh, sățios, ușor și rapid de preparat.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire12 minsTimp Total22 mins

Ingrediente:

 70 g spaghete
 10 creveți
 10 scoici
 5 căței de usturoi
 ½ ardei kapia
 ½ legătură pătrunjel
 1 ardei chili
 10 roșii cherry
 2 linguri ulei de măsline
 1 cubuleț unt

Mod de preparare:

1

Se fierb pastele cu o linguriță de sare conform timpului specificat pe ambalaj.
Eu le fierb cu 2 minute mai puțin și le țin în apa fierbinte până le amestec cu resul ingredientelor.

2

Usturoiul, ardeiul kapia și chili se taie în fâșii cât mai subțiri. Curățați bine scoicile de alge și spălați de nisip. Roșiile se taie în patru. Pătrunjelul se toacă mărunt.

3

În cele 2 linguri de ulei prăjim usturoiul, ardeiul, scoicile și creveții.
Când sunt gata adăugăm pastele și 4 linguri din apa în care au fiert.

4

Pentru prospețimea și cremozitatea sosului adăugăm la sfârșit cubulețul de unt, roșiile tăiate și pătrunjelul tocat.

5

Opriți focul, amestecați 1 minut până se topește untul și se omogenizează sosul.

Ingrediente

 70 g spaghete
 10 creveți
 10 scoici
 5 căței de usturoi
 ½ ardei kapia
 ½ legătură pătrunjel
 1 ardei chili
 10 roșii cherry
 2 linguri ulei de măsline
 1 cubuleț unt

Direcții

1

Se fierb pastele cu o linguriță de sare conform timpului specificat pe ambalaj.
Eu le fierb cu 2 minute mai puțin și le țin în apa fierbinte până le amestec cu resul ingredientelor.

2

Usturoiul, ardeiul kapia și chili se taie în fâșii cât mai subțiri. Curățați bine scoicile de alge și spălați de nisip. Roșiile se taie în patru. Pătrunjelul se toacă mărunt.

3

În cele 2 linguri de ulei prăjim usturoiul, ardeiul, scoicile și creveții.
Când sunt gata adăugăm pastele și 4 linguri din apa în care au fiert.

4

Pentru prospețimea și cremozitatea sosului adăugăm la sfârșit cubulețul de unt, roșiile tăiate și pătrunjelul tocat.

5

Opriți focul, amestecați 1 minut până se topește untul și se omogenizează sosul.

Spaghete cu creveți