fbpx

Spaghete cu sos pesto de leuștean

AutorDaianadaiana
DificultateÎncepător

Spaghete gata în 10 minute, din leuștean proaspăt, busuioc și usturoi verde.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire10 minsTimp Total20 mins

Ingrediente:

 200 g Spaghete
 60 g frunze de leuștean
 30 g busuioc proaspăt
 20 g usturoi verde
 80 ml ulei de măsline
 3 suc de portocale
 2 nuci
 2 parmezan sau fulgi de drojdie inactivă
 4 roșii cherry
 4 physalis
 1 linguriță(e) semințe de susan

Mod de preparare:

1

Se pun spaghetele în apa clocotită și se lasă la fiert pentru 8 minute.

2

Se pun într-un blender frunzele de leuștean, de busuioc, usturoiul verde tăiat mărunt, nucile, uleiul de măsline și sucul de portocale și se mixează 1-2 minute până se obține o compoziție care curge din lingură.

3

Se scot spaghetele din apa în care au fiert.

4

Se așează într-un vas spaghetele scurse și se toarnă sosul pesto peste ele, apoi se amestecă.

5

Se adaugă deasupra roșiile cherry și physalis tăiate în jumătăți sau sferturi, parmezanul ras sau fulgii de drojdie inactivă și susanul.

Ingrediente

 200 g Spaghete
 60 g frunze de leuștean
 30 g busuioc proaspăt
 20 g usturoi verde
 80 ml ulei de măsline
 3 suc de portocale
 2 nuci
 2 parmezan sau fulgi de drojdie inactivă
 4 roșii cherry
 4 physalis
 1 linguriță(e) semințe de susan

Direcții

1

Se pun spaghetele în apa clocotită și se lasă la fiert pentru 8 minute.

2

Se pun într-un blender frunzele de leuștean, de busuioc, usturoiul verde tăiat mărunt, nucile, uleiul de măsline și sucul de portocale și se mixează 1-2 minute până se obține o compoziție care curge din lingură.

3

Se scot spaghetele din apa în care au fiert.

4

Se așează într-un vas spaghetele scurse și se toarnă sosul pesto peste ele, apoi se amestecă.

5

Se adaugă deasupra roșiile cherry și physalis tăiate în jumătăți sau sferturi, parmezanul ras sau fulgii de drojdie inactivă și susanul.

Spaghete cu sos pesto de leuștean